Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.389

Een man zit aan tafel bij een groot raam met uitzicht op een stad. Op tafel staat een olielamp die aangewakkerd wordt door twee engelen die uit de hemel op de lamp blazen.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.429

Hercules als beschermheer en leider van de muzen. Hij is te herkennen aan zijn knots en de leeuwenhuid. Als beschermheer van de muzen draagt hij een lier in zijn hand.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.439

Een man schuilt voor een onweersbui met hagel. Hij zit op een stoel in een portaal van een groot huis..

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.385

Een riviergod zit aan het water. Hij leunt tegen een kruik waaruit water vloeit. Op de achtergrond is een havenstad te zien. Twee jongens aan het vissen.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.431

Op een stenen altaar brandt een vuur ter ere van de godin Vesta. Bij het vuur zit een vrouw in een boek te lezen en over het vuur te waken. Onder een boog loopt een tweede vrouw, eveneens met een boek in haar handen. In nissen tegen de muur zijn beelden geplaatst.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.421

Een man draagt een grote stier op zijn rug. De stier strekt zijn poten de lucht in. Voor een huis staat een andere man die een kalf over de schouders draagt.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.435

Amor ligt in bed omdat hij door een bij is gestoken. Hij laat zijn vinger zien. Aan zijn bed zit Venus die hem verzorgd. Een andere vrouw komt de kamer binnen en een derde vrouw staat in de deuropening. Bij het raam vliegen nog een paar bijen.

possibly copy after Jan van Halbeeck, 1610 - ca. 1680, prent, RP-P-1937-878

Zittend op een laag bed bespeelt een elegante dame de luit. Links een tafel, links achter een venster. Onder de voorstelling een sonnet met erotische connotatie in het Frans.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.418

Een kar met een wijnvat staat op een stenige weg met pech. Twee mannen proberen om de kar weer op de weg te krijgen.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.403

Een soldaat vindt een hoofd op straat. Hij toont het hoofd aan een groepje mensen op een plein. De mensen draaien hun hoofden de andere kant op. Sommigen verdwijnen uit schaamte in de grond.