Johann Theodor de Bry Theodor de Bry, ca. 1597 - ca. 1599, prent, RP-P-1910-354

Portret van de Engelse bisschop Arthur Lake, in ovaal met randschrift. Onder het portret een Latijns lofdicht.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.389

Een man zit aan tafel bij een groot raam met uitzicht op een stad. Op tafel staat een olielamp die aangewakkerd wordt door twee engelen die uit de hemel op de lamp blazen.

Johann Theodor de Bry Theodor de Bry, ca. 1597 - ca. 1599, prent, RP-P-1909-4346

Portret van de Italiaanse dichter Francesco Petrarca, in ovaal met randschrift. Onder het portret een lofdicht.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.429

Hercules als beschermheer en leider van de muzen. Hij is te herkennen aan zijn knots en de leeuwenhuid. Als beschermheer van de muzen draagt hij een lier in zijn hand.

Johann Theodor de Bry, anoniem Theodor de Bry, 1591, prent, RP-P-BI-5297

Het eten dat in grote pannen warm gehouden wordt op het vuur wordt uitgedeeld en in schelpen geserveerd. Een man deelt de schelpen uit aan een groep mannen die op een halfronde bank zit. schijnbaar is het eten niet lekker want twee mannen spugen op de grond.

Johann Theodor de Bry Theodor de Bry, ca. 1597 - ca. 1599, prent, RP-P-1920-2097

Portret van de jurist Ulrich Zasius, in ovaal met randschrift. Onder het portret een lofdicht.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.439

Een man schuilt voor een onweersbui met hagel. Hij zit op een stoel in een portaal van een groot huis..

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.385

Een riviergod zit aan het water. Hij leunt tegen een kruik waaruit water vloeit. Op de achtergrond is een havenstad te zien. Twee jongens aan het vissen.

Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-1906-2274

Rond portret van de sultan naar voorbeeld van een munt. In een sierlijst met bloemen, slakken en beren, met Latijns boven- en onderschrift.

Jean Jacques Boissard Theodor de Bry, 1596, prent, RP-P-OB-31.431

Op een stenen altaar brandt een vuur ter ere van de godin Vesta. Bij het vuur zit een vrouw in een boek te lezen en over het vuur te waken. Onder een boog loopt een tweede vrouw, eveneens met een boek in haar handen. In nissen tegen de muur zijn beelden geplaatst.