De vier jaargetijden

Everaert Leyniers, ca. 1650 - ca. 1680, wandtapijt, BK-15310-C

Wandtapijt met een allegorische voorstelling van de vier jaargetijden met Janus uit een serie van tien met de maanden, jaargetijden en elementen, binnen een architecturale omlijsting.

Januari en februari

Everaert Leyniers, ca. 1650 - ca. 1680, wandtapijt, BK-15310-A

Wandtapijt met een allegorische voorstelling van de maand januari en de maand februari, uit een serie van tien met de maanden, jaargetijden en elementen, binnen een architecturale omlijsting.

Mei en juni (fragment)

Everaert Leyniers, ca. 1650 - ca. 1680, wandtapijt, BK-1959-64

Fragment van een wandtapijt voorstellende Mei en Juni, behorende tot een serie van tien met de maanden, elementen, seizoenen, dag en nacht. De serie werd vervaardigd in opdracht van aartshertog Leopold Wilhelm, stadhouder der Zuidelijke Nederlanden. Op dit fragment wordt een gevleugelde vrouw…

De vier elementen en de tijd

Everaert Leyniers, ca. 1650 - ca. 1680, wandtapijt, BK-15310-D

Wandtapijt met een allegorische voorstelling van de vier elementen en Chronos uit en uit een serie van tien met de maanden, jaargetijden en elementen, binnen een architecturale omlijsting.

Maart en april

Everaert Leyniers, ca. 1650 - ca. 1680, wandtapijt, BK-15310-B

Wandtapijt met een allegorische voorstelling van de maand maart en de maand april, uit een serie van tien voorstellende de maanden jaargetijden en elementen, binnen een architectuarale omlijsting.