Pieter Persoy, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1695, prent, RP-P-OB-76.284

De lijkstatie van de koningin, rechter helft van de derde plaat. Het laatste deel van de stoet dat Whitehall verlaat. Elementen in de prent zijn genummerd 60-79. De prent is als illustratie gebruikt in Samuel Gruterus, Funeralia Mariae II Britanniarum, Haarlem 1695.

Pieter Persoy, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1695, prent, RP-P-OB-76.274

Interieur waarin het sterfbed van de koningin van Engeland staat opgesteld. Aan de muren brandende kaarsen. De prent is als illustratie gebruikt in Samuel Gruterus, Funeralia Mariae II Britanniarum, Haarlem 1695.

Romeyn de Hooghe, 1690 - 1694, prent, RP-P-OB-102.033

Prent, samengesteld uit 20 bladen, met een gezicht op Paleis Het Loo, omgeven door dertien gezichten op de bijbehorende gebouwen en het bijbehorende park (boven, links, rechts), en een profiel van het paleis (onder).

Pieter Persoy, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1695, prent, RP-P-OB-76.282

De lijkstatie van de koningin, rechter helft van de tweede plaat. Het deel van de stoet met de leden van het Hogerhuis en de banieren. Elementen in de prent zijn genummerd 34-52. De prent is als illustratie gebruikt in Samuel Gruterus, Funeralia Mariae II Britanniarum, Haarlem 1695.

Pieter Schenk (I) , Staten van Holland en West-Friesland, 1691, prent, RP-P-OB-76.479

Aankomst van het rijtuig van koning Willem III met gevolg voor het jachtslot Hof te Dieren, 18 maart 1691.

Pieter Persoy, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1695, prent, RP-P-OB-76.279

De lijkstatie van de koningin, linker helft van de eerste plaat. De aankomst van de stoet bij Westminster. Elementen in de prent zijn genummerd 1-14. De prent is als illustratie gebruikt in Samuel Gruterus, Funeralia Mariae II Britanniarum, Haarlem 1695.

Pieter Persoy, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1695, prent, RP-P-OB-76.280

De lijkstatie van de koningin, rechter helft van de eerste plaat. Het deel van de stoet met de troonhemel. Elementen in de prent zijn genummerd 15-24. De prent is als illustratie gebruikt in Samuel Gruterus, Funeralia Mariae II Britanniarum, Haarlem 1695.

Pieter Persoy, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1695, prent, RP-P-OB-76.277

Grote voorstelling van de kamer waarin koningin Maria II Stuart opgebaard ligt op haar sterfbed. Links zit de huilende Willem III op zijn troon. De prent is als illustratie gebruikt in Samuel Gruterus, Funeralia Mariae II Britanniarum, Haarlem 1695.

Abraham Allard, Staten van Holland en West-Friesland Romeyn de Hooghe, 1674, prent, RP-P-OB-83.312

De slag bij Malplaquet tussen de Geallieerden onder de hertog van Marlborough en prins Eugenius van Savoye en de Fransen, 11 september 1709. Bovenaan de titel en de legenda 1-25. Gedrukt op het blad onder de plaat een dagregister van de slag in 3 kolommen gevolgd door een lijst van de voornaamste…