Weesper porseleinfabriek, 1764, figuur, BK-1960-21

Figuur, voorstellende Venus met een kleed in haar handen, leunend tegen een rotspartij met een dolfijn, een schelp en waterplanten.

Weesper porseleinfabriek, ca. 1765 - ca. 1770, kop, BK-15545-A

Kop, veelkleurig beschilderd met chinoiserieën en losse bloemtakjes langs de randen. Gemerkt met twee gekruiste zwaarden en drie bollen in onderglazuurblauw.

Weesper porseleinfabriek, ca. 1765 - ca. 1770, kop-en-schotel, BK-15545

Kop zonder oor en schotel, veelkleurig beschilderd met chinoiserieën en losse bloemtakjes langs de randen. Gemerkt met twee gekruiste zwaarden en drie bollen in onderglazuurblauw.

attributed to Manufactuur Oud-Loosdrecht, ca. 1774 - ca. 1778, kop, BK-1982-61

Kop zonder oor van porselein. Beschilderd met een vogel lopend op een grondje op een rose fond. Langs de mondrand een gouden bies. Het porselein komt uit Weesp en is in Loosdrecht gedecoreerd.

Weesper porseleinfabriek, ca. 1764, zoutvat, BK-NM-11071

Zoutvat in de vorm van een zittende putto met een grote schelp op zijn knieën. Gemerkt met twee gekruiste zwaarden en drie bollen in onderglazuurblauw.

Nicolas-Joseph Gauron Weesper porseleinfabriek, ca. 1764, beeldengroep, BK-1983-78

Groep van porselein (biscuit) voorstellende een fluitspelende herder en een luitspelende herderin met schapen voor een stuk architectuur bestaande uit een halve boog, een zuil en een stuk muur. Links op de zuil zit een Amor-figuur en rechts op een muur staat een vaas. Onder de vaas is een dolfijn.…

attributed to Manufactuur Oud-Loosdrecht, ca. 1774 - ca. 1778, kop, BK-1974-79-C

Kop van porselein, deel van een koffie- en theeservies. Beschilderd in bietenrood op een lichtrose fond, met figuren in een rivierlandschap, met gebouwen en ruines.

Weesper porseleinfabriek, ca. 1759 - ca. 1771, sauskom, BK-NM-10322

Sauskom met rocailles en ribben in relief en versierd met veelkleurige bloemboeketten. Gemerkt met twee gekruiste zwaarden en drie bollen in onderglazuurblauw.

Weesper porseleinfabriek, ca. 1759 - ca. 1771, spoelkom, BK-14559-B

Spoelkom beschilderd in paars met een staande vrouw in een landschap. Gemerkt met twee gekruiste zwaarden en drie bollen in onderglazuurblauw.

Weesper porseleinfabriek, ca. 1760, terrine, BK-1957-44

Terrine met deksel, ovaal gewelfd met rocailles in relief. De veelkleurige versiering bestaat uit bloemboeketten in relief. Gemerkt met twee gekruiste zwaarden en drie bollen, ingekrast II en in de deksel ingekrast P.