Piero di Cosimo, 1482 - 1485, schilderij, SK-C-1368

Portret van Giuliano da Sangallo (ca. 1445-1516). Architect, zoon van Francesco Giamberti da Sangallo. Buste naar rechts, op de achtergrond een landschap. Onderaan de voorstelling op de plint liggen een passer en pen. Onderdeel, met SK-C-1367, van een diptiek.

Lorenzo Monaco, ca. 1420, schilderij, SK-A-3976

De heilige Hieronymus staande in zijn studeervertrek, een pen in de rechterhand, en opengeslagen boek op de lessenaar. Bij de voeten van de geleerde zit de leeuw en heft zijn linkerpoot naar hem op. Links een boekenkast met boeken. Heeft als rechtervleugel waarschijnlijk samen met een paneel met een…

Lorenzo Monaco, ca. 1420, schilderij, SK-A-4006

De stigmatisatie van de heilige Franciscus van Assisi. In een rotsachtig landschap ontvangt de knielende heilige de stigmata van een gevleugelde gekruisigde Christus. Links boven op de rotsen een kerk of klooster. Met geïntegreerde lijst.

attributed to Lorenzo di Niccolò, ca. 1392 - ca. 1412, schilderij, SK-A-4007

Fragment van een verkondiging aan Maria: halffiguur van Maria met opengeslagen boek in de linkerhand, de rechterhand voor de borst, links de duif van de Heilige Geest die uit een wolk tevoorschijn komt.

Niccolò di Pietro Gerini, ca. 1390, schilderij, SK-A-3401

De kruisiging, tegen een gouden achtergrond. De kruisberg met soldaten te paard met wapperende vaandels tussen de kruisen. Op de voorgrond Maria, Maria Magdalena, Johannes en anderen.