Jan Weenix, 1714, schilderij, SK-A-462

Een aap en een hond bij een stilleven van dood wild (hazen, fazant, gans, kippen en ander gevogelte) en vruchten (druiven, peren en meloen) bij een ornamentale tuinvaas. Bij de vaas twee duiven. Op de achtergrond het buitenverblijf Rijksdorp bij Wassenaar, eigendom van jhr. Jacob Emmery baron van…

Jan Weenix, 1697, schilderij, SK-A-464

Stilleven met haas en andere jachtbuit. De haas hangt met een poot aan een tak, links liggen drie dode vogels, rechts een jachthoorn en een tas. Op de achtergrond een stenen vaas, bloeiende planten en een doorkijk naar een tuin of park.

Jan Weenix, ca. 1700, schilderij, SK-C-264

Een hond bij een stilleven van gevogelte (dode gans en een pauw) en fruit (druiven, meloen, perziken en appels). Op een balustrade zit een papegaai, in de lucht enkele andere vogels. Op de achtergrond een laan in ene park of tuin.