anoniem, Hendrick Goltzius Jan Saenredam, 1597 - 1633, prent, RP-P-1889-A-14462

Eva biedt Adam een appel aan van de boom der kennis van goed en kwaad. Rond een tak van de boom is de slang gekronkeld die het gezicht van een vrouw heeft. Rondom de boom enkele dieren (kat, hond, geit, schaap en papegaai). De prent heeft een Latijns onderschrift.

Cornelius Schonaeus, Rudolf II van Habsburg Jan Saenredam (Duits keizer), 1600, prent, RP-P-OB-10.586

Venus omarmt Bacchus en Ceres die bij haar op een ligbed zitten. Bacchus, met wijnranken op het hoofd, houdt een drinkschaal vast. Ceres draagt korenaren in de haren, naast haar een hoorn des overvloeds. Op de voorgrond zit Amor met een tros druiven. De gordijnen van het baldakijn worden door twee…

Cornelius Schonaeus, Keizerlijk hof Jan Saenredam, 1575 - 1607, prent, RP-P-H-M-14

Op de voorgrond Jaël, met een hamer en een tentpin. Op de achtergrond de slapende generaal Sisera. De prent heeft een Latijns onderschrift.

anoniem, Cornelius Schonaeus Jan Saenredam, 1575 - 1657, prent, RP-P-OB-10.551

De half-naakte Susanna zit aan de rand van het bad bij een fontein. Twee ouderlingen begluren haar tijdens het baden en spreken haar aan. De prent heeft een Latijns onderschrift.

Cornelius Schonaeus Jan Saenredam, 1601, prent, RP-P-OB-10.604

De vrouwelijke personificatie van de Hoop, een van de drie goddelijke deugden, met een anker onder haar benen. Boven haar hoofd vliegen putti met een lauwerkrans en bloemen.

Cornelius Schonaeus Jan Saenredam, 1601, prent, RP-P-OB-10.605

De vrouwelijke personificatie van de Liefde, een van de drie goddelijke deugden, zoogt een kind en omarmt twee kinderen die naast haar staan. Boven haar hoofd vliegen putti met een lauwerkrans en bloemen.

Cornelius Schonaeus, Rudolf II van Habsburg Jan Saenredam (Duits keizer), 1601, prent, RP-P-OB-10.603

De vrouwelijke personificatie van het Geloof, een van de drie goddelijke deugden, met een kruis en een kelk in haar handen. Boven haar hoofd vliegen putti met een lauwerkrans en bloemen.

Hendrick Goltzius, 1596, prent, RP-P-OB-10.576

Pallas zittend in haar wapenrusting op een wolk. Op de achtergrond rijdt Pallas in een door paarden voortgetrokken wagen. Onder de wolk verkeert Pallas in het gezelschap van de negen muzen en Pegasus.

Cornelius Schonaeus, Rudolf II van Habsburg Jan Saenredam (Duits keizer), 1601, prent, RP-P-1890-A-15594

Andromeda, de dochter van een Ethiopische koning, is vastgeketend aan een rots. Op de achtergrond verslaat Perseus het zeemonster zodat hij Andromeda kan komen redden.

Cornelius Schonaeus, Keizerlijk hof Jan Saenredam, 1575 - 1607, prent, RP-P-H-M-15

Judit stopt het pas afgeslagen hoofd van Holofernes in een zak, die wordt open gehouden door haar dienstmaagd. In haar rechterhand het zwaard. Achter haar de onthoofde Holofernes in zijn tent. De prent heeft een Latijns onderschrift.

Einde van alle 18 resultaten Terug naar boven