Melchior d' Hondecoeter, ca. 1680, schilderij, SK-C-146

Een groep vogels scharrelend bij de voet van een zuil. Op de voorgrond een kalkoen, daarachter een hen met kuikens en twee pauwen.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1660 - ca. 1665, schilderij, SK-A-168

Een patrijs en, van boven naar beneden, liggen een goudvink, twee huismussen en een keep gebonden aan een tak tegen een stenen plint waarop een omgevallen console van een antieke ruïne staat.

Melchior d' Hondecoeter, 1686, schilderij, SK-A-2325

Vogels in een park. Op de voorgrond twee hanen en een kip met haar kuikens. Links in een boom zit een hop, een duif komt aangevlogen. Rechts een pauw en in het verschiet nog een pauw, een kalkoen en een zwaan.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1668, schilderij, SK-A-169

Tussen bladeren en paddestoelen aan de voet van een boom verschillende kleine vogels, vlinders en een hagedis.

Melchior d' Hondecoeter, 1660 - 1695, schilderij, SK-A-3312

Op een stenen plint liggen een eend en een patrijs met jachtgerei.

Melchior d' Hondecoeter, 1660 - 1695, schilderij, SK-A-694

Jachtbuit met dode haas. Stilleven met een dode haas, enkele vogels, een jachthoorn, geweer, vogelnet en staken.

Melchior d' Hondecoeter, 1681, schilderij, SK-A-174

Een hen met kuikens bedreigd door twee pauwen, bekend als 'De bedreigde hen'. In de lucht een duif, in de verte een kasuaris en een Afrikaanse kroonkraanvogel.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1678, schilderij, SK-A-170

Jachtbuit bij een ekster staande op een boomstronk, bekend als 'De filosoferende ekster'. Het gevogelte (onder andere eenden en een gans) hangt links aan een boom en ligt op de grond. Links de staken en een net waarmee de vogels gevangen zijn, rechts een vogelkooi. Pendant van SK-A-171.

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1678, schilderij, SK-A-171

Jachtbuit bij een bordes. Op de trappen voor een balustrade liggen een dode haas, reiger, snip, fazant en ander gevogelte. Op en achter de balustrade, waarop een vaas met een sinaasappelboom staat, bevinden zich twee pauwen, in de tuin loopt een kalkoen. Aan de muur hangt een jachthoorn. Pendant van…

Melchior d' Hondecoeter, ca. 1690, schilderij, SK-A-173

De menagerie. Allerlei vogels op de hoek van een balustrade waarop een siervaas staat. Onder de vogels bevinden zich kaketoes, papegaaien en parkieten. Rechts twee aapjes op een Oosters tapijt dat over de balustrade is gedrapeerd. Rechts een boom tegen de achtergrond.