Wedgwood anoniem, ca. 1780 - ca. 1795, secretaire, BK-1970-28

Secretaire belijmd met esdoorn- en satijnhout en andere houtsoorten en ingelegd met Wedgwood jasperware plaques op rechthoekige velden. De overhoeks geplaatste taps toelopende poten zijn bovenaan ingesnoerd. De deuren dragen twee smalle hoge plaques van Sappho en Flora; op de klep een grote ovale…

anoniem, ca. 1750 - ca. 1790, bord (vaatwerk), BK-NM-2677-E

Diep gemerkt rond bord van veelkleurig beschilderde faience. Op het plat is een pot met bloemen geschilderd en een rand met vijf gestileerde bloemen (?). Het bord is in 1952 in bruikleen afgestaan aan het Museum Slot Zuijlen te Oud-Zuijlen.

anoniem, ca. 1750 - ca. 1790, bord (vaatwerk), BK-NM-2677-J

Plat rond bord van veelkleurig beschilderde faience. Op het plat is een pot met bloemen geschilderd en een rand met vijf gestileerde bloemen (?). Het bord is in 1952 in bruikleen afgestaan aan het Museum Slot Zuijlen te Oud-Zuijlen.

Arie Blankers Blankenburg, ca. 1755 - ca. 1760, decoratief object, BK-NM-5021

Ronde, witte schotel met olijven, van veelkleurig beschilderde faience. De schotel heeft een geschulpte rand en op de schotel zijn olijven bevestigd.

anoniem, 1731, test, BK-NM-9535

Test van blauw beschilderde faience, op drie poten. De test heeft een oor en is beschilderd met bloem- en bladerranken en is gedateerd: 1731.

anoniem, ca. 1740 - ca. 1755, gatenplateel, BK-NM-10597

Gatenpateel van blauw beschilderde faience, op drie poten en met twee oren. In het midden is een achtpuntige ster geschilderd met daar omheen een band met zes vakken waarbinnen bloemen. Om de band zijn twee rijen gaten gemaakt en daar omheen een rand met bloemen.

anoniem, ca. 1780, dienblad, BK-14557

Ovaal dienblad van blauw beschilderde faience, met twee handgrepen. Op het blad is rechts een bordes met een trap geschilderd. Op het bordes staat een vrouw. Naast de trap staan drie mannen. Voor het bordes staat een man naast een paard en links rijden twee ruiters op de rug gezien.

anoniem, 1800 - 1900, theekom, AK-MAK-858

Raku (zwarte).

anoniem, 1720 - 1760, bord (vaatwerk), BK-KOG-1723

Rond bord van veelkleurig faience versierd met geometrische ornamenten op het plat en langs de rand. De versiering is in de kleuren blauw, paars, groen en bruin.

anoniem, ca. 1770 - ca. 1820, bord (vaatwerk), BK-KOG-2391

Rond bord van veelkleurig beschilderde faience, met op het plat een veelkleurige versiering van een bloemenmand. Op de rand zijn vijf gestileerde bloemen in de kleuren blauw, rood en mangaan geschilderd, die worden afgewisseld door vijf gestileerde planten in de kleuren groen en rood.