Cornelis de Hooghe, Hans Vredeman de Vries Johannes of Lucas van Doetechum, 1569, prent, RP-P-1977-136

Blad IIII. Cartouche met de tekst Bien-heureux est l’homme…. Boven cartouche een schelp. Middenonder een mascaron met horens. Uit serie van 21 genummerde cartouches met kalligrafie in een omlijsting van rol- en beslagwerk met grotesken, guirlandes en mascarons.

Cornelis de Hooghe, Hans Vredeman de Vries Johannes of Lucas van Doetechum, 1569, prent, RP-P-1977-143

Blad XII . Cartouche met tekst Kloeckheyt is een levendige fonteyne.... Middenonder zitten twee kikkers voor een mascaron. Uit serie van 21 genummerde cartouches met kalligrafie in een omlijsting van rol- en beslagwerk met grotesken, guirlandes en mascarons.

Georges Reverdy, ca. 1531 - ca. 1564, prent, RP-P-2004-33

Liggende naakte jongen bij doodshoofd; in liggend ovaal met rolwerk en architecturale omlijsting. Middenonder in cartouche: SAPIEN. VII. Vnus ergo introitus omnibus ad vilam et similis exitus. Middenboven cartouche: ECCL. XIIII MEMORESTO QUONIA MORS NON TARDAT.

Abraham de Bruyn, 1584, prent, RP-P-1898-A-20130

Cartouche met Perseus bij Atlas die in een berg verandert. Het cartouche is gevat in een ornamentomlijsting met grotesken tegen een gearceerde achtergrond. Linksonder en rechtsonder een triton en een nereïde met gehoefde voorpoten.

Abraham de Bruyn, 1584, prent, RP-P-1898-A-20135

Cartouche met de voorstelling van Danae, liggend op een hemelbed. Jupiter daalt op haar neer als een regen goudstukken. Het cartouche is gevat in een ornament omlijsting met grotesken en allegorische vrouwefiguren, tegen een gearceerde achtergrond.

Hans Vredeman de Vries, Hieronymus Cock Johannes of Lucas van Doetechum, ca. 1555 - ca. 1560, prent, RP-P-1898-A-20173

Bovenaan twee vogels en twee slakken. Onderaan hangen twee potten met vruchten en takken. Blad A uit serie van 16 bladen, geletterd A-Q. Gearceerde of gestippelde achtergrond.

Cornelis Bos, Jacques Honervogt anoniem (I), na 1554, prent, RP-P-1913-3535

De herme onderaan wordt geflankeerd door twee vrouwen met een palmtak in de hand. Gearceerde achtergrond. Een van 3 bladen uit een serie van 5.

Assuerus van Londerseel Nicolaes de Bruyn, 1594, prent, RP-P-1879-A-2882

Titelprent met titel in cartouche met rolwerk en daaromheen apen aan het werk als goudsmid zoals blijkt uit het opschrift in Duits.

Claes Jansz. Visscher Nicolaes de Bruyn (II), 1594, prent, RP-P-BI-5088

Abraham de Bruyn, 1584, prent, RP-P-OB-102.915

Perseus met het hoofd van Medusa. Haar lijk aan zijn voeten. In de omlijsting linksonder en rechtsonder een man op een zeemonster. Daarboven een krijgsman met vaandel. Gearceerde achtergrond.