Piero di Cosimo, 1482 - 1485, schilderij, SK-C-1368

Portret van Giuliano da Sangallo (ca. 1445-1516). Architect, zoon van Francesco Giamberti da Sangallo. Buste naar rechts, op de achtergrond een landschap. Onderaan de voorstelling op de plint liggen een passer en pen. Onderdeel, met SK-C-1367, van een diptiek.

Frans Hals, ca. 1622, schilderij, SK-A-133

Huwelijksportret van Isaac Abrahamsz Massa en Beatrix van der Laen, getrouwd te Haarlem op 25 april 1622. Het paar zit ten voeten uit op een verhoging onder een boom. Links een distel, rechts klimop. Rechts op de achtergrond elegante paren wandelend in een tuin met fontein bij een landhuis.

Piero di Cosimo, 1482 - 1485, schilderij, SK-C-1367

Portret van Francesco Giamberti da Sangallo (1404-1482). Architect en musicus, vader van Giuliano de Sangallo. Buste, profiel naar links, op de achtergrond een landschap. Onderaan de voorstelling op een plint ligt een blad met muziek. Onderdeel, met SK-C-1368, van een diptiek.

Hendrik Voogd, 1807, schilderij, SK-A-4688

Italiaans landschap met parasoldennen of pijnbomen in de tuin van de Villa Borghese te Rome. Op de achtergrond de Villa Giulia en de Monte Mario.

Abraham Bloemaert, 1590 - 1610, schilderij, SK-A-3746

Bergachtig landschap met toehoorders bij de prediking van Johannes de Doper. In het midden een staande man met en trommel op de rug, daarvoor een zogende vrouw.

Esaias van de Velde, 1616 - voor 1619, prent, RP-P-OB-15.540

Landschap met bomen op een vierkant formaat. Op de voorgrond staat een kale boom op de oever bij water. Een herder met schapen, een ruiter en een wandelaar lopen op een zandweg. De plaat is voor de uitgave opgewerkt met de burijn, waarschijnlijk door Van de Velde zelf.

Allaert van Everdingen, 1650 - 1675, schilderij, SK-A-1510

De geschutgieterij van Hendrik Trip te Julitabroeck in Södermanland, Zweden. Uitgestrekt landschap met een overzicht van de fabrieken aan de voeten van een heuvelrug. In het midden een windmolen op een heuveltje. Geschilderd voor plaatsing in het Trippenhuis te Amsterdam.

Philips Koninck, 1655, schilderij, SK-A-4133

Vergezicht met hutten aan een weg. Een uitgestrekt rivierlandschap in vogelvluchtperspectief. Langs een zandweg staat een rij boerenhuizen, daarachter een brug, in de verte een stad gelegen aan een rivier.

atelier van François Spierincx, ca. 1593 - ca. 1610, wandtapijt, BK-1954-69-B

Centraal staan Diana, gekleed in blauw brokaat uit Lucca met witte vogels en leeuwen als patroon, en Procis die afscheid nemen van elkaar voordat deze laatste terugkeert naar haar echtgenoot Cephalus, die haar van ontrouw had beschuldigd en waarvoor ze was weggevlucht. De momenten van verleiding en…

Adriaen van de Velde, 1667, schilderij, SK-C-248

Portret van een echtpaar met twee kinderen en een min in een landschap. De familie staat langs een weg in een heuvelachtig landschap. De zoon heeft een hond aan een lijn. Op de achtergrond een rijtuig en een herder met vee.