Voor sommige bewoners in verpleeghuizen en seniorencomplexen is op pad gaan en musea bezoeken niet mogelijk. Daarom brengen we het icoon van Nederland, De Nachtwacht, naar hen toe! Niet de echte, maar wel een levensechte reproductie op ware grootte.

Hoe werkt het

De Nachtwacht blijft drie weken op elke locatie staan, zodat mensen in alle rust alleen of in kleine groepjes de Nachtwacht kunnen bekijken. We sturen voor elke bewoner een brochure mee met informatie over het beroemde schilderij en een ansichtkaart van de Nachtwacht.

Daarnaast mailen we de locatie een poster om de Nachtwacht mee aan te kondigen, workshop-ideeën, een kleurplaat, een quiz en een prijsvraag.

Voor wie

Verpleeghuizen en seniorencomplexen in Nederland met minimaal 50 bewoners, die een ruimte hebben waar de replica van de Nachtwacht past, zie technische details

Prijs

De kosten zijn € 250 euro.
Hiervoor ontvangt u:

  • De Nachtwacht voor 3 weken op uw locatie
  • Brochures en ansichtkaarten voor alle bewoners
  • Per mail workshops, kleurplaat, quiz, prijsvraag, aankondigingsposter
  • Een puzzel van de Nachtwacht voor de winnaar van de prijsvraag

Dichter bij Vermeer

Het is ook mogelijk om replica’s van Vermeer te krijgen.

Met dank aan

Dit project is mogelijk gemaakt door Philips, de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds en Pon.

Philips is al 20 jaar verbonden als Founder van het Rijksmuseum. Samen zetten ze zich in om de levens van mensen te verbeteren, door hen in aanraking te laten komen met kunst.

De Elisabeth Art Foundation is een fonds op naam opgericht door een particulier bij het Rijksmuseum Fonds ten behoeve van projecten in het Rijksmuseum die kunst en mensen bijeenbrengen.

€ 250 voor 3 weken
De Nachtwacht bij jou

Technische details

Je hebt een ruimte van minimaal 4,15 meter hoog en 5 meter breed nodig.

De twee schagen achter de Nachtwacht zijn 1,5 meter diep. We brengen de Nachtwacht in delen en bouwen hem zelf op. Dit duurt ongeveer 3 uur.

Afbouwen duurt 1 uur/ We hebben natuurlijk rekening gehouden met brandveiligheid en coronamaatregelen. Na elke plaatsing maken we de replica schoon voor de nieuwe locatie.

Vragen

Mail naar: nachtwacht@rijksmuseum.nl

1:30 min. - De Nachtwacht on tour