Voor sommige bewoners in verpleeghuizen en seniorencomplexen is het niet mogelijk om op pad te gaan om musea zoals het Rijksmuseum te bezoeken. Daarom brengen we het icoon van Nederland, de Nachtwacht, graag naar hen toe! Niet de echte natuurlijk, maar wel een levensechte reproductie op ware grootte.

2021 IS VOLGEBOEKT

De Nachtwacht op je eigen locatie. Wie wil dat nou niet? Voor 2021 zitten we dan ook helemaal vol!

Maar we gaan door in 2022! Na het bijna 2 jaar gratis te hebben aangeboden, vragen we vanaf 2022 een eigen bijdrage van 250 euro. De Nachtwacht blijft dan 3 weken staan.

Hoe werkt het

De Nachtwacht blijft drie weken op elke locatie staan, zodat mensen in alle rust alleen of in kleine groepjes de Nachtwacht kunnen bekijken. We sturen voor elke bewoner een brochure mee met informatie over het beroemde schilderij en een ansichtkaart van de Nachtwacht.

Daarnaast mailen we de locatie een poster om de Nachtwacht mee aan te kondigen, workshop-ideeën, een kleurplaat, een quiz en een prijsvraag. Het is ook mogelijk dat een rondleider van het Rijksmuseum op locatie komt vertellen over de Nachtwacht. Wij leiden medewerkers van onze sponsor Philips op tot ‘Nachtwachtexperts’, zodat zij een ochtend of middag op jullie locatie met de bewoners over de Nachtwacht kunnen praten of een presentatie kunnen geven.

Voor wie

Verpleeghuizen en seniorencomplexen in Nederland met minimaal 50 bewoners, die een ruimte hebben waar de replica van de Nachtwacht past, zie technische details

Prijs

De kosten zijn € 250 euro.
Hiervoor ontvangt u:

  • De Nachtwacht voor 3 weken op uw locatie
  • Brochures en ansichtkaarten voor alle bewoners
  • Per mail workshops, kleurplaat, quiz, prijsvraag, aankondigingsposter
  • Een puzzel van de Nachtwacht voor de winnaar van de prijsvraag
  • Een vrijwilliger van Philips die een ochtend of middag iets komt vertellen

Met dank aan

Dit project is mogelijk gemaakt door Philips, de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds en Pon.

De Elisabeth Art Foundation is een fonds op naam opgericht door een particulier bij het Rijksmuseum Fonds ten behoeve van projecten in het Rijksmuseum die kunst en mensen bijeenbrengen.

Registreer op de wachtlijst

Nachtwacht on tour

Technische details

Je hebt een ruimte van minimaal 4,15 meter hoog en 5 meter breed nodig.

De twee schagen achter de Nachtwacht zijn 1,5 meter diep. We brengen de Nachtwacht in delen en bouwen hem zelf op. Dit duurt ongeveer 3 uur.

Afbouwen duurt 1 uur/ We hebben natuurlijk rekening gehouden met brandveiligheid en coronamaatregelen. Na elke plaatsing maken we de replica schoon voor de nieuwe locatie.

Vragen

Mail naar: nachtwacht@rijksmuseum.nl

1:30 min. - De Nachtwacht on tour