In deze museumles maken leerlingen kennis met onze verhalen en objecten. We bekijken samen de topstukken, gaan in gesprek, vertellen verhalen en verklappen weetjes die verder niemand kent. Als afsluiting spelen we een vrolijke en leerzame quiz.

Naast een algemene introductie over het museum, kun je kiezen uit aanvullende thema’s. Welk thema het beste bij jullie past, bepaal je samen met de museumdocent. Deze neemt per mail contact op om samen het thema te bepalen en de les voor te bespreken. Bij ieder thema zullen de leerlingen ook zelf aan de slag moeten, dus stroop de mouwen maar op!

In overleg is maatwerk mogelijk voor speciaal onderwijs (basis en voortgezet).

Thema's

Schilderkunst: maak kennis met de bekendste schilderijen uit het Rijksmuseum en ontdek wat ze zo bijzonder maakt. En leer welke techniek Rembrandt voor zijn schilderijen gebruikte.

Feest: iedereen houdt van een feestje! Je trekt je mooiste kleren aan en toont je op je best. Lekkere hapjes mogen natuurlijk niet ontbreken. Ben je ook zo benieuwd wat ze vroeger aten tijdens een feestje?

Nederland overzee: schepen van de VOC en WIC reisden naar de uithoeken van de Wereld om geld te verdienen. Porselein, peper, nootmuskaat of suiker, het kwam allemaal weer terug naar de Nederlandse Republiek. Deze handel gebeurde op verschillende manieren, vaak met geweld en het gebruik van mensen die tot slaaf waren gemaakt. Geschikt vanaf groep 6.

Achter de schermen: het Rijksmuseum is een bijzonder museum, in deze les maak je niet alleen kennis met het gebouw, maar ook met de mensen die er werken. Mensen die je als bezoeker nooit ziet, omdat ze pas na sluitingstijd in actie komen... Spannend!

Toepasbaarheid

Deze museumles kun je inzetten als opwarmertje voor een toekomstig bezoek aan het Rijksmuseum. Maar ook als start voor een projectweek over kunst en geschiedenis. Of gewoon ter afwisseling als een manier om de leerlingen op een andere manier te inspireren. Per thema is er ook een aparte verwerkingles beschikbaar die in de klas gedaan kan worden.

1 uur
Online kennismaking
€ 55 per 36 leerlingen

Voor wie

  • groep 4-8
  • speciaal onderwijs (maatwerk mogelijk voor speciaal onderwijs)

Start- en eindtijd

De start- en eindtijd zijn flexibel. Boek het tijdslot waarin jouw les plaatsvindt en wij nemen vervolgens contact op om de details af te stemmen.

Deze tijd aanpassen of verplaatsen naar een andere datum is helaas niet mogelijk. Dit geldt ook als je last minute moet annuleren i.v.m. ziekte of onverwachte quarantaine van de klas.

VIA TEAMS

Je ontvangt de link na het afstemmen.