Als je voor het eerst een museum bezoekt, moet het natuurlijk een ervaring zijn om nooit te vergeten! Een spannend programma vol spektakel gemaakt voor de allerkleinste van groep 1, 2 en 3.

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de opperklok van het Rijksmuseum verdwenen. En nu komt er dus geen muziek uit. Tijd voor een speurtocht met grote spoed! Samen met 2 acteurs gaat de klas op zoek naar de muziek. Die blijkt verstopt te zitten in objecten uit de 18de eeuw, de pruikentijd. Zo leren kinderen dat er verhalen zitten in alle werken van een museum.

Vooraf maken de leerlingen in de klas een pruik en kijken ze het introductiefimpje waardoor ze de acteurs al leren kennen. In het museum gaan de kinderen klepels verzamelen. Samen maken ze dan muziek!

Tips voor in de klas

In de klas kunnen de leerlingen het introductiefilmpje kijken. Hierdoor kennen de leerlingen de personages uit het verhaal. Ook is er per niveau een voorbereidende les met diverse instructies om in de klas een eigen pruik te maken.

Goed om te weten

In het museum is een nieuwe manier van doen en laten, een klein beetje anders maar net zo leuk als vanouds. Zo zijn er bijvoorbeeld minder mensen tegelijk in het museum en is er op sommige plekken eenrichtingsverkeer.

• Je hoeft geen aparte starttijd voor het museum te boeken. Een boeking voor dit programma is voldoende.
  • De leerlingen moeten even in de Passage wachten totdat de groep is aangemeld. Daarna kan de groep in een keer naar binnen. De rondleider wacht je daar op.
  • Zorg ervoor dat je 15 min van te voren aanwezig bent. Zo kan het programma op tijd beginnen.

Overleg voorafgaand aan het maken van een boeking op onze website of de schooldirectie en ouders akkoord zijn met het Rijksmuseumbezoek. Helaas is annuleren na betaling niet meer mogelijk. Alleen als het museum het programma vanwege overheidsmaatregelen moet annuleren, is restitutie mogelijk.

Rondleiding
Dagelijks
€ 125 per klas

• Groep 1-3
    Differentiaties groep 1, 2 en groep 3.

• Speciaal onderwijs

Begeleiders

5 per klas (vereiste)

Voor speciaal (basis)onderwijs is meer begeleiding mogelijk in overleg.

1 uur

2:07 min.