Verwoestende oorlogen, de strijd tegen het water, persoonlijke crises en klimatologische catastrofen: rampen zijn van alle tijden. Tijdens deze Nacht focussen we op rampen door de eeuwen heen, waarbij onze collectie een centrale plek krijgt.

LOCATIE EN THEMA’S

Van klimatologische catastrofen tot crisis in Europa, en van eeuwenoude boeddhistische omgang met rampen tot vluchten voor crises. In het Rijksmuseum vinden presentaties, gesprekken en optredens rondom het thema plaats. Ga met verschillende conservatoren, onderzoekers, schrijvers, muzikanten en andere experts in gesprek of luister naar hun verhaal.

Maand van de geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is de afsluiting van de Maand van de Geschiedenis, die elk jaar in oktober wordt georganiseerd door het Nederlands Openluchtmuseum. Dit jaar vindt de 18de editie van de Maand van de Geschiedenis plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland.

We doen dit met

We organiseren de Nacht van de Geschiedenis met steun van AXA XL en samen met vijf partners: Vlaams-Nederlands Huis deBuren, de Black Achievement Month, het Koninklijk Nederlands Historisch Genootschap (KNHG), het Huygens Instituut en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies.

29 oktober 2022

Toegankelijkheid

Het museum is rolstoeltoegankelijk
Er is een tolk Nederlandse Gebarentaal. Wil je die gebruiken? Mail naar nacht@rijksmuseum.nl.