Een online symposium over de betekenis van een inclusiever brongebruik voor musea, archieven en bibliotheken. Wat voor bronnen staan ter beschikking bij het maken van presentaties en het doen van onderzoek naar slavernij en slavenhandel?

Programma

Het symposium is opgedeeld in twee delen. Een deel over museale praktijken, waarin aandacht zal worden besteed aan de realisatie van de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum en de verschillende bronnen die voor deze tentoonstelling zijn gebruikt, en een deel over archiefonderzoek en de digitalisering van bronnen.

We sluiten het symposium af met een internationaal panel van experts dat reflecteert op de grotere toegankelijkheid, implementatie en verschuivende idee├źn van zowel musea als archieven over het gebruik van verschillende bronnen.

Slavernij en Metamorfoze

Dit online symposium wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Koninklijke Bibliotheek en het Nationaal Archief in Den Haag. Het markeert de lancering van de tentoonstelling Slavernij in het Rijksmuseum en de afronding van het Metamorfoze-project waarin meer dan 400 meter archiefmateriaal over slavernij en slavenhandel is gedigitaliseerd.

Aanmelden

Gratis
Engelstalig
23 april, 13-16.30u

Registreren

Gratis toegang. Registratie is verplicht.

Livestream

Een uur van tevoren sturen we je de link toe.