Dol op bloemen, katten of 17de eeuwse jurken? Of wil je per se De Bedreigde Zwaan niet missen? Plan je route met de Rijks App en loop met je mobiel relaxed langs alle werken die jij wil zien. De app brengt je van werk naar werk, als een mobiele persoonlijke gids.

Download on the App Store Get it on Google Play

Jouw mobiele gids

Rijksstudio is een plek op onze site waar je door de online collectie van het Rijksmuseum kunt scrollen en swipen. Je kunt er werken of details van werken opslaan en je eigen verzameling aanleggen met jouw favoriete stukken. Op thema’s waar jij van houdt. Maak een verzameling met poezen en katten op schilderijen, bloemstillevens of de mooiste jurken uit onze collectie. Of zoek op de gekste 'selfies'. Klaar? Dan maak je er in de Rijks App je eigen route van. Zo beleef je het Rijksmuseum bij elk bezoek op jouw persoonlijke manier.

Klaar voor de start? Maak je route!

  1. Maak je eigen verzameling in Rijksstudio.
  2. Zoek in Rijksstudio naar jouw favoriete kunstwerken. Verfijn je zoekresultaten door het filter 'Te zien in het museum' aan te zetten. Druk op het hartje om het kunstwerk toe te voegen aan jouw verzameling.
  3. Als je 4 werken hebt toegevoegd die in het museum te zien zijn, kun je de route in het museum volgen. Klik dan op de banner in je verzameling om naar de routepagina te gaan.
  4. Kopieer en verstuur de link van deze pagina naar je telefoon.
  5. Open de routepagina op je telefoon en druk op 'Open deze route in de app'.
  6. Heb je de app al geïnstalleerd? Dan opent de app automatisch de route. Download en installeer anders eerst de app. Klik opnieuw op de link en de app opent automatisch.
  7. Volg de route in het museum en geniet van jouw favoriete kunstwerken in het Rijksmuseum!
  8. O ja, vergeet je niet om ook een kaartje te kopen?

Laat je inspireren

Kun je zo snel geen thema bedenken? Kijk dan eens naar de routes die andere bezoekers al maakten: