Rondleiding voor blinde en slechtziende bezoekers

Ontdek samen de hoogtepunten van het Rijksmuseum. Speciaal opgeleide rondleiders laten objecten tot leven komen door zintuigen te prikkelen.

Thema rondleidingen

Op zondagen is het thema altijd Gouden Eeuw en het Rijksmuseumgebouw.

Op woensdagen kan het thema veranderen. Bekijk hier de verschillende thema’s:

• 1 juli, 5 augustus en 2 september: de 20ste eeuw
  • 7 oktober, 4 november en 2 december

foto1 Boeken
U kunt een plek boeken voor uzelf en voor uw eventuele begeleider via de bovenstaande knop 'Boek de instaprondleiding'.

Indien u een privérondleiding wilt boeken voor uw groep (tot maximaal 8 personen) kunt u dat doen via de knop onderaan deze pagina onder het kopje 'Boeken'.

U kunt ook bellen naar: 0206747000 voor het boeken van een rondleiding.

De gratis rondleidingen worden aangeboden door het Bas ten Haaf Fonds / Rijksmuseum Fonds en Stichting Thurkowfonds.

Wanneer

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit programma momenteel niet boekbaar. Het programma zal zo snel mogelijk weer boekbaar zijn.

Instaprondleiding: gratis (excl. toegang museum)

Privérondleiding: € 80 per groep van max. 8 personen (excl. toegang museum)

Voor de begeleider moet ook een plek in de rondleiding gereserveerd worden, maar deze mag gratis het museum in. Dit gratis museumticket kunt u ophalen bij kassa 1.

U kunt vooraf uw museumticket online kopen met online korting of voor de reguliere prijs bij de kassa in het museum. U hoeft niet in de rij en mag direct door naar kassa 1.

Voor wie?

De rondleiding is voor blinden en slechtzienden en hun begeleiders. Hulphonden zijn toegestaan.

Waar

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding daar melden.