Onze schenkers

Met uw schenking, fonds of nalatenschap draagt u bij aan educatie, digitalisering, restauratie, onderzoek, publicaties, aankopen of tentoonstellingen.

Junior conservator

Junior conservator

Marije Jansen werkt dankzij het Bervoets Fonds als junior conservator Japanse prenten bij het Rijksmuseum. Daarmee ging een lang gekoesterde wens van het museum in vervulling, maar ook voor Marije werd haar droom werkelijkheid.

Rijksmuseum Fellowshipprogramma

Rijksmuseum Fellowshipprogramma

Dankzij diverse particuliere schenkingen en fondsen heeft het Rijksmuseum een Fellowshipprogramma kunnen opzetten. Talentvolle (inter)nationale studenten krijgen de mogelijkheid wetenschappelijk onderzoek te doen naar de Nederlandse kunst en geschiedenis in een unieke omgeving.

Metaalrestaurator

Metaalrestaurator

Dankzij de steun van de Stichting Kramer-Lems kon metaalrestaurator Arie Pappot in 2013 van start met zijn promotieonderzoek (RMA/UvA) naar de ontwikkeling van de koper- en bronsindustrie in de Nederlandse 17de eeuw.

Cuypersroute

Cuypersroute

In het museumgebouw is niet alleen kunst te zien maar ook het gebouw zelf is een kunstwerk. De Cuypersroute is mogelijk gemaakt door het Familie Staal Fonds.

Fotografie

Fotografie

De fotocollectie van het Rijksmuseum is mogelijk gemaakt door het Manfred & Hanna Heiting Fonds, Familie W. Cordia, Paul Huf Fonds, Johan Huizinga Fonds, Fonds 1975 en het Stefanie Georgina Alexa Nühn Fonds.

Teekenschool

Teekenschool

De Teekenschool is onderzoeken, doen en beleven. Mede mogelijk gemaakt door Vandenbroek Foundation, de Vink Family, Freek & Hella de Jonge Fonds en H&H Fonds.

Alle schenkingen

Alle schenkingen

Alle schenkingen staan in volgorde van oprichting.