Rijksmuseum X Rembrandt Frerichs Trio

Muzikaal avontuur bij Rembrandt-Velázquez door het Rembrandt Frerichs Trio

Start met boeken

Programma

Op 10 november laat het Rembrandt Frerichs trio een muzikale interpretatie horen van de tentoonstelling Rembrandt-Velázquez. In het auditorium van het Rijksmuseum worden werken uit de tentoonstelling groot geprojecteerd, en voorzien van muzikaal commentaar zodat u in de schilderijen wordt gezogen en dingen gaat zien die anders verborgen zouden blijven. Het perspectief van de musici leidt tot verrassende invalshoeken, waarbij improvisatie een belangrijke rol speelt.

Het programma wordt gepresenteerd en van kunsthistorische kennis voorzien door Marion Hamburg. Zij zal bij dit interactieve slow-art concert het publiek uitnodigen om vragen te stellen en ervaringen te delen.

Rembrandt Frerichs trio

1 Het Rembrandt Frerichs trioDit jazz-pianotrio heeft de afgelopen jaren veel van zich laten horen, nationaal en internationaal, onder meer met combinatievormen met klassieke muziek en muziek uit het Midden-Oosten. Een ander speerpunt voor het trio is de samenwerking met musea door middel van museumconcerten waarin expliciet een brug wordt geslagen tussen beeldende kunst en muziek.

Rembrandt Frerichs – piano
Tony Overwater – contrabas
Vinsent Planjer – drums en percussie

Een bezoek aan de tentoonstelling vormt geen onderdeel van dit programma.

Wilt u voor of na dit muzikale programma het museum bezoeken? Boek dan hier een museumticket.

Dit concert is onderdeel van Muziek in het Rijks, mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij.

Prijs en boeken

€ 10,- pp