Faciliteiten

Op deze pagina vindt u praktische informatie over het Ateliergebouw, de Teekenschool, de studiezaal van het Rijksprentenkabinet en de bibliotheek.

Speciale voorzieningen

Rolstoelen

Er is een beperkt aantal rolstoelen en rollators in het museum beschikbaar. Rolstoelen kunnen niet gereserveerd worden. Vanwege drukte en veiligheid zijn scootmobiels niet toegestaan. Voor mensen die zich niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mag één begeleider gratis mee. Een begeleider-kaartje kan opgehaald worden bij kassa 1.

Kinderwagens en rugdragers

Kinderwagens mogen het museum in, rugdragers dienen in bewaring te worden gegeven bij de informatiebalie. Er zijn buggies te leen (zolang de voorraad strekt).

Bibliotheek en Prentenkabinet

De bibliotheek bevindt zich in het hoofdgebouw van het Rijksmuseum en huisvest een leeszaal en een studiezaal. In de leeszaal is de collectie van de bibliotheek raadpleegbaar (Raadpleeg de bibliotheekcatalogus). De leeszaal is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10-17 uur. In de naastgelegen studiezaal kunt u de collecties van het Prentenkabinet ter inzage krijgen. Hiervoor moet u een afspraak maken via studiezaal@rijksmuseum.nl. De studiezaal is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 10-17 uur.

teekenschool Teekenschool

De Teekenschool

De Teekenschool is het educatieve centrum van het Rijksmuseum en bevindt zich naast het hoofdgebouw op Hobbemastraat 25. Jong en oud ontwikkelen er hun creatieve talent door verschillende activiteiten. Inspiratie wordt altijd opgedaan tijdens een rondleiding in het museum. Meer informatie over de Teekenschool

Adres en toegang

Hobbemastraat 25, 1071 XZ Amsterdam

Ateliergebouw

Het Ateliergebouw is een centrum voor restauratie en conservering, wetenschapsbeoefening, onderzoek en opleiding. In het Ateliergebouw bundelen het Rijksmuseum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) en de Universiteit van Amsterdam (UvA) hun kennis op het gebied van restauratie en conservering van kunstvoorwerpen.

Adres en toegang

Hobbemastraat 22, 1071 ZC Amsterdam
Telefoonnummer: 0900 0745 of vanuit het buitenland +31 (0) 20 6621 440
Bezoek alleen mogelijk op afspraak.

Ontvangsten

Een ontvangst in het Rijksmuseum staat voor een unieke ervaring in een bijzondere omgeving met een culturele meerwaarde. Exclusief dineren tussen de kunst of een bijeenkomst in het grootse Atrium, het is allemaal mogelijk. Het huren van een zaal of openstelling van het museum is exclusief voorbehouden aan begunstigers van het Rijksmuseum zoals sponsors, partners en schenkers.

Mocht u overdag het auditorium en de foyer willen afhuren en uw relaties een bezoek aan het Rijksmuseum willen aanbieden dan kunt u overwegen om lid te worden van de Rijksclub

Voor overige informatie kunt u contact opnemen via: evenementen@rijksmuseum.nl