Podcast: In het Rijks - Erwin Olaf

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.

De afleveringen van ‘In het Rijks’ sluiten aan bij tentoonstellingen in het Rijksmuseum. Als voorproefje of ter herinnering, achteraf. Maar deze podcast is zo gemaakt dat hij ook los van een museumbezoek te beluisteren is.

Afl. 6. Erwin Olaf: de perfecte imperfectie van Erwin Olaf

Voluptueuze naakte vrouwen, een zelfportret met sperma en verstilde scènes: het oeuvre van Erwin Olaf is veelzijdig, herkenbaar en soms choquerend. In de 40 jaar dat hij werkt als fotograaf heeft hij met zijn werk een plek veroverd in de Nederlandse kunstgeschiedenis. Een belangrijk deel van zijn oeuvre is opgenomen in de collectie van het Rijksmuseum. Voor het eerst wordt het werk van Olaf tentoongesteld in het museum – in combinatie met grote meesters als Rembrandt, Jan Steen en George Breitner in de tentoonstelling 12x Erwin Olaf.

Janine Abbring ondervraagt Olaf over de schoonheid van imperfectie, hoe boosheid hem verder heeft gebracht én waarom het zelfportret met sperma uiteindelijk toch niet tegenover een werk van Rembrandt is komen te hangen.

Abonneer je op de Podcast: In het Rijks via de volgende kanalenSpotify
Apple Podcasts
Stitcher
Overcast