Podcast: In het Rijks - Document Nederland

Hoe meer je weet, hoe meer je ziet. In deze podcast vertellen conservatoren, experts en kunstenaars bijzondere verhalen over kunstwerken en hun makers.

De afleveringen van ‘In het Rijks’ sluiten aan bij tentoonstellingen in het Rijksmuseum. Als voorproefje of ter herinnering, achteraf. Maar deze podcast is zo gemaakt dat hij ook los van een museumbezoek te beluisteren is.

Aflevering 4: Document Nederland: Het Café.

Voor Document Nederland fotografeerde Stacii Samidin (1987) in opdracht van het Rijksmuseum het Nederlandse café. Hij reisde van Limburg naar Friesland, in zijn zoektocht naar hét typische Nederlandse café. Tijdens die reis kwam hij in grenscafés, het café tegenover de kerk, een motorclubhuis en een wielrencafé. Schrijver en journalist Henk van Straten spreekt met Stacii over zijn werk, de opdracht én de omgeving waar hij zelf in opgroeide.

Stacii Samidin maakte naam met Societies, een fotoserie over subculturen, waaronder jeugdgroepen in de Franse banlieus en bendes in Los Angeles. Sinds 1975 organiseert het Rijksmuseum Document Nederland waarbij jaarlijks een Nederlandse fotograaf wordt gevraagd een bepaald facet van de Nederlandse samenleving te documenteren.

Abonneer je op de Podcast: In het Rijks via de volgende kanalenSpotify
Apple Podcasts
Stitcher
Overcast