Podcast: In het Rijks - Caravaggio-Bernini

In de Podcast gaan schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en conservator en samensteller van de tentoonstelling Frits Scholten in gesprek over het bruisende Rome aan het begin van de 17de eeuw. Het gesprek wordt geleid door presentator Janine Abbring.

De afleveringen van ‘In het Rijks’ sluiten aan bij tentoonstellingen in het Rijksmuseum. Als voorproefje of ter herinnering, achteraf. Maar deze podcast is zo gemaakt dat hij ook los van een museumbezoek te beluisteren is.

Caravaggio-Bernini: vroege barok in Rome

Ilja Leonard Pfeijffer bracht in 2018 zijn boek Grand Hotel Europa uit. Centraal in dat boek staat de spannende zoektocht naar het laatste verdwenen schilderij van Caravaggio. Een vroege kopie van dit werk is te zien in de tentoonstelling. Waar komt Pfeijffers fascinatie voor Caravaggio vandaan en hoe zag die spannende en vernieuwende kunst, de barok, er uit?

Abonneer je op de Podcast: In het Rijks via de volgende kanalen

Spotify