Rijksmuseumtuinen groot succes: Veel bezoek voor Henry Moore

30 september 2013 - 10:00 Tentoonstelling

De nieuwe Rijksmuseumtuinen zijn een groot succes. Sinds de opening op 21 juni jl. vertoefden naar schatting al een half miljoen bezoekers in de gratis toegankelijke tuinen. Ze genoten van de expositie van buitenbeelden van Henry Moore, de eerste in een reeks zomertentoonstellingen. Ook het nieuwe, permanente kunstwerk, de fontein van de Deense kunstenaar Jeppe Hein en de speeltoestellen van archtiect Aldo van Eyck bleken een ware attractie op de vele zomerse momenten.

Henry Moore Henry Moore - Large Reclining Figure 1984 (foto John Lewis Marshall)

Alexander Calder in 2014

De tentoonstelling van de Britse beeldhouwer Henry Moore (1898-1986), die gisteren eindigde, was de eerste van vijf jaarlijkse zomerexposities die mogelijk worden gemaakt dankzij de deelnemers van de BankGiro Loterij. Deze traditie krijgt van 21 juni t/m 28 september 2014 een vervolg met grote sculpturen en mobiles van Alexander Calder.

Henry Moore - Large Reclining Figure 1984

alle afbeeldingen