4 november 2013 - 18:00

Het Rijksmuseum won gisteren de prestigieuze 'Best European Tourism Project' award.

De prijs werd gisteravond in Londen door het Rijksmuseum in ontvangst genomen tijdens het jaarlijkse British Guild of Travel Writers diner. Musée du Louvre-Lens is tweede geworden.

opening

Tot de British Guild of Travel Writers behoren gerenommeerde reisjournalisten, fotografen en schrijvers uit Engeland. De bekende reisboekenschrijfster Susie Boulton heeft het Rijksmuseum voor 'Best European Tourism Project' voorgedragen.

Susie Boulton: "In all the 30 years I have been writing guidebooks on European cities I have never seen such a remarkable transformation of a national museum. Nor have I ever seen such enthusiasm and excitement of a nation as it waited for the opening day. The soaring new atrium, the revamped galleries, Cuypers’ Renaissance-revival building restored to its former glory - it’s all a far cry from the dark museum I remember from my student days."

Foto: Erik Smits

alle afbeeldingen