Rijksmuseum ontvangt miljoenste bezoeker

22 augustus 2013 - 9:30

Het Rijksmuseum ontving vandaag, net vier maanden na de opening en eerder dan verwacht, de 1.000.000ste bezoeker. Vanochtend om 9.15 uur werd de Zaandamse Carry Williamson feestelijk ontvangen door hoofddirecteur Wim Pijbes.

foto

'Terug uit Australië, waar ik woon, werd me meteen verteld: daar moet je naar toe!' Sinds de opening door Koningin Beatrix op 13 april jl. ontvangt het museum dagelijks tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers. Augustus is traditioneel een van de drukste maanden. Piekbezoek is meestal in de weekenden en tussen 11 en 15 uur. Verheugend is dat sinds lange tijd het aantal Nederlanders groter is dan het aantal buitenlanders.

“Terug uit Australië, waar ik woon, werd me meteen verteld: daar moet je naar toe!” Carry Williamson , miljoenste bezoeker

Ruim een kwart van de bezoekers maakt gebruik van een e-ticket, ook internationaal voor de museumwereld een ongekend hoog aantal. Ook de nieuwe website wordt in groten getale bezocht. Het innovatieve onderdeel Rijksstudio, waar bezoekers zelf digitaal aan de slag kunnen met de 140.000 kunstwerken van het Rijksmuseum, heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 100.000 Rijksstudio’s.

Het nieuwe Rijksmuseum is alle dagen van het jaar open van 9 tot 17 uur. De Rijksmuseum-tuinen zijn dagelijks gratis te bezoeken tot 18 uur.

Downloads

Foto Erik Smits

alle afbeeldingen