Rijksmuseum ontvangt 2.000.000ste bezoeker

3 december 2013 - 12:00

Bezoekersaantallen blijven boven verwachting

Nadat het Rijksmuseum in augustus de miljoenste bezoeker verwelkomde, ontving het museum op 3 december de tweemiljoenste bezoeker. Netta Maman en Verdit Aftabi, twee jonge toeristen uit Israël, bezochten op hun laatste vakantiedag het Rijksmuseum. ‘We heard that after the renovation the Rijksmuseum is a must see, so we decided to come immediately!’ was het commentaar van Netta. Zij werd met haar vriendin ontvangen door hoofddirecteur Wim Pijbes en sales manager Nikki Smeets met bloemen en een goody bag met artikelen uit de winkel.

foto Foto Erik Smits

Sinds de opening door Koningin Beatrix op 13 april jl. ontvangt het museum nog altijd tussen de 7.000 en 10.000 bezoekers per dag. Piekbezoek is meestal in de weekenden en tussen 11 en 15 uur. Verheugend is dat sinds lange tijd het aantal Nederlanders groter is dan het aantal buitenlanders.

Ruim een kwart van de bezoekers maakt gebruik van een e-ticket, ook internationaal voor de museumwereld een ongekend hoog aantal. Ook de website wordt in groten getale bezocht. Het innovatieve onderdeel Rijksstudio, waar bezoekers zelf digitaal aan de slag kunnen met 150.000 kunstwerken van het Rijksmuseum, heeft inmiddels geresulteerd in meer dan 110.000 Rijksstudio’s. Het Rijksmuseum is in november een designwedstrijd gestart waarbij met kunstwerken uit Rijksstudio een eigen meesterwerk gemaakt en ingestuurd kan worden.

Het Rijksmuseum is alle dagen van het jaar open van 9 tot 17 uur. De Rijksmuseumtuinen zijn dagelijks gratis te bezoeken tot 18 uur

Downloads

Foto Erik Smits

alle afbeeldingen