Ontwerp CollectieCentrum Nederland krijgt vijf sterren voor duurzaamheid

10 oktober 2018 - 10:02

Het Collectiecentrum Nederland heeft het ontwerpcertificaat ‘BREEAM-NL Outstanding (vijf sterren)’ ontvangen voor het gebouw dat momenteel wordt gerealiseerd in Amersfoort. Dat is het hoogste duurzaamheidslabel voor nieuwbouw- en renovatieprojecten. Tot nu toe kregen negentien gebouwen, veelal distributiecentra, dezelfde waardering. Het ontwerp van het CC NL is beoordeeld met een score van 90,62%.

Het CollectieCentrum Nederland (CC NL) biedt vanaf eind 2020 onderdak aan 675.000 objecten van museum Paleis Het Loo, het Nederlands Openluchtmuseum, het Rijksmuseum en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, die niet permanent in de musea tentoongesteld worden. Naast een plek voor optimaal beheer en behoud van deze rijkscollecties, wordt het een studiecentrum voor onderzoekers en studenten. Collegamusea zijn er welkom voor bruiklenen.

Meer over het gebouw en het certificaat van het CC NL: www.collectiecentrumnederland.nl.

Meer over BREEAM zie hier