Nog 99 nachten wachten!

4 januari 2013 - 11:15

Met de onthulling van de Analog Digital Countdown Clock van ontwerper Maarten Baas op de gevel van het Rijksmuseum is het aftellen begonnen naar de opening. De klok telt de nachten, uren en minuten af tot het moment dat HM Koningin Beatrix het museum officieel opent op 13 april 2013 en het voor iedereen toegankelijk is.

Rijksmuseum telt af naar opening

In samenwerking met Philips, Founder van het nieuwe Rijksmuseum, maakte Maarten Baas, een speciale bewerking van zijn bekende Analog Digital Clock uit 2009. Vanaf het Museumplein kan iedereen zien dat er in zijn digitale kunstwerk met man en macht wordt toegewerkt naar de opening. De klok is ook te volgen via rijksmuseum.nl en social media. Maarten Baas, van wie het Rijksmuseum ook de Grandfather Clock in de collectie heeft, werd in 2009 door Design Miami uitgeroepen tot Designer of the Year.

Het Rijksmuseum grijpt het aftelmoment aan om Vrienden te werven. Hendrikje Crebolder, hoofd Development: ‘Het Rijksmuseum bouwt al twee eeuwen op de onmisbare steun van particulieren en bedrijven. We zijn heel blij dat in de aanloop naar de opening zoveel nieuwe Vrienden zich hebben aangemeld en we zien er naar uit nog meer nieuwe Vrienden te verwelkomen’. De betrokkenheid van de Rijksvrienden wordt beloond met vele voordelen. Zo worden zij onder andere uitgenodigd voor een speciale voorbezichtiging.

Downloads

Wim Pijbes, hoofddirecteur en Hendrikje Crebolder, hoofd Development onthullen de Analog Digital Countdown Clock van Maarten Baas op de gevel van het Rijksmuseum. Foto: Myra May
Wim Pijbes, hoofddirecteur en Hendrikje Crebolder, hoofd Development onthullen de Analog Digital Countdown Clock van Maarten Baas op de gevel van het Rijksmuseum. Foto: Myra May

alle afbeeldingen