2 september 2013 - 11:27

Vandaag maakte de Rijksmuseumbus zijn eerste rit. Aan boord de leerlingen van groep 8 van basisschool De Muze uit Nijmegen. De school maakte in april als eerste een reservering en werd daarom vanochtend feestelijk ontvangen door hoofddirecteur Wim Pijbes.

foto

De Rijksmuseumbus is een initiatief van het Rijksmuseum en de Bankgiro Loterij en maakt het mogelijk dat elke school in Nederland het Rijksmuseum gratis en makkelijk kan bereiken.

Wim Pijbes: 'De Rijksmuseumbus maakt onze droom waar om alle kinderen van Nederland voor hun twaalfde jaar de Nachtwacht te laten zien. Afstand mag geen barrière zijn!'

“De Rijksmuseumbus maakt onze droom waar om alle kinderen van Nederland voor hun twaalfde jaar de Nachtwacht te laten zien.” Wim Pijbes, Hoofddirecteur Rijksmuseum

Aangekomen in het Rijksmuseum doen de kinderen mee aan een speciaal Gouden Eeuw-programma en leren ze op speelse wijze meer over de geschiedenis en kunst van de 17de eeuw.

De Rijksmuseumbus biedt gratis busvervoer aan scholen in heel Nederland vanaf 60 km buiten de Ring Amsterdam. Tot die afstand wordt gratis vervoer voor scholen aangeboden door de Turing Museumpleinbus. De Rijksmuseumbus wordt mogelijk gemaakt door de opbrengst van de verkoop van het RijksmuseumLot dat de BankGiro Loterij in het leven heeft geroepen. Voor de langere termijn wordt nog naar financiering gezocht.

Kinderen t/m 18 jaar hebben gratis toegang in het Rijksmuseum.

Foto Olivier Middendorp

alle afbeeldingen