Minister Van Engelshoven verricht eerste bouwhandeling CollectieCentrum Nederland

14 juni 2018 - 13:17

Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft vanochtend in Amersfoort de eerste bouwhandeling verricht voor het CollectieCentrum Nederland (CC NL).

De minister gaf hiermee het officiële startsein voor de bouw van het grootste collectiecentrum van Nederland. De nieuwbouw zal ruim 30.000 m² beslaan voor 675.000 objecten van het Rijksmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en Museum Paleis Het Loo die niet permanent in de musea tentoongesteld worden. Het CC NL opent zijn deuren in 2020.

Meer informatie: collectiecentrumnederland.nl

Downloads

Minister Van Engelshoven (OCW) verricht bouwhandeling CollectieCentrum Nederland. Foto: Werry Crone
Minister Van Engelshoven (OCW), Burgemeester Bolsius (Amersfoort) en medewerkers van Nederlands Openlucht Museum, Paleis Het Loo, Rijksmuseum en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Foto: Werry Crone