Kaartverkoop Nacht van de Geschiedenis gestart!

30 augustus 2013 - 9:44

De kaartverkoop voor de Nacht van de Geschiedenis is gestart op 30 augustus! De Nacht van de Geschiedenis is dit jaar hét historische event voor allesweters én leergierigen op het gebied van het Nederlandse en andere koningshuizen.

Koop nu kaarten voor 5 oktober

Tickets

campagnebeeld

Op zaterdag 5 oktober kan in het vernieuwde Rijksmuseum een keuze worden gemaakt uit een groot programma-aanbod, bestaande uit debatten, interviews, nachtsymposia en de traditionele Petje op, Petje af quiz. Journalist en publicist Ian Buruma is gastspreker, er is een Moordspel Willem van Oranje en de conservatoren geven een opfriscursus over de historische royalty. De avond sluit af met een spetterend feest in het Atrium.

Maand van de Geschiedenis

De Nacht van de Geschiedenis is hét feestelijke begin van de Maand van de Geschiedenis die door het Nederlands Openluchtmuseum wordt georganiseerd. Van 1 t/m 31 oktober 2013 vindt de 10de editie van de Maand van de Geschiedenis plaats. Met jaarlijks honderden deelnemende instellingen is de Maand van de Geschiedenis uitgegroeid tot het grootste historische evenement van Nederland. Dit jaar geeft CPNB voor het eerst het Maand van de Geschiedenisboek uit, geschreven door programmamaker Coen Verbraak.

Thema 2013

In 2013 is het thema van de Maand van de Geschiedenis Vorst & Volk. Vorst & Volk gaat over het Koninkrijk der Nederlanden en de Oranjes, maar ook over andere vorsten en leiders die Nederland gekend heeft. Wereldlijke vorsten en religieuze vorsten, vorsten uit de Romeinse tijd en vorsten uit de Nederlandse Opstand. Over historische objecten, archiefstukken, tradities en denkbeelden.

Nacht van de Geschiedenis

De organisatie van de Nacht van de Geschiedenis ligt in handen van het Rijksmuseum, in samenwerking met het Nederlands Openluchtmuseum, het Historisch Nieuwsblad, de Volkskrant, NTR en VPRO, het Instituut voor Beeld en Geluid en de Libris Geschiedenis Prijs. De vijf genomineerden voor de jaarlijkse Libris Geschiedenis Prijs worden tijdens de Nacht geïnterviewd over hun boeken.

Bekijk het uitgebreide programma (pdf)

Nacht van de Geschiedenis, Rijksmuseum, Museumstraat 1 (ingang in de Passage), zaterdag 5 oktober 19.30-01.00 uur.

Koop hier kaarten voor de Nacht van de Geschiedenis
Kaarten kosten € 20.

Alle informatie over de Nacht is te vinden op: www.nachtvandegeschiedenis.nl

Downloads

Campagnebeeld Nacht van de Geschiedenis

alle afbeeldingen