Directeuren Rijksmuseum en Hannemahuis ruilen voor één dag

23 november 2018 - 16:27

Taco Dibbits zwaait de scepter in het Harlingse museum, terwijl Hugo ter Avest aan het roer staat van het museum in Amsterdam. De tijdelijke directiewissel is naar aanleiding van de tentoonstelling 'Lage Landen', op dit moment te zien in het Hannemahuis, een reizende tentoonstelling langs vijf stadsmusea in Nederland met tientallen werken uit de collectie van het Rijksmuseum.

Na een korte briefing van de collega’s ontving Hugo ter Avest de eerste bezoekers in ‘zijn’ museum in Amsterdam. Taco Dibbits ontving de sleutel van het Hannemahuis uit handen van burgemeester Sluiter en begon zijn dag met een rondleiding aan een klas van de St. Michael School. De beide directeuren gaan een volle dag tegemoet, met het bijwonen van een schoolbezoek en gesprekken met conservatoren en andere medewerkers.

Taco Dibbits: Het Rijksmuseum is er voor iedereen, daarom vind ik het geweldig dat veertig werken uit onze collectie in de tentoonstelling Lage Landen zijn opgenomen en nu in Harlingen te zien zijn. Ik kijk enorm uit naar de vele nieuwe dingen die ik hier vandaag zal opsteken en de verhalen en ervaringen van collega’s, vrijwilligers en de bezoekers van het Hannemahuis.

Hugo ter Avest: Het Hannemahuis wil er zijn voor alle Harlingers en iedereen die onze mooie stad bezoekt. Alle leeftijden en alle lagen van de bevolking. De geschiedenis van de stad en de prachtige tentoonstelling Lage Landen, met veertig werken uit het Rijks, zijn een bezoek meer dan waard. Komt dat zien!

Meer informatie over de tentoonstelling Lage Landen en de stadsmusea

De tentoonstelling Lage Landen wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, VSBfonds, Stichting Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie Janivo Stichting, Stichting dr. Hendrik Muller, Gravin van Bylandt stichting en Stichting Gifted Art.

Downloads

Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum, voor een dag directeur van het Hannemahuis in Harlingen
Taco Dibbits, directeur Rijksmuseum, ontvangt de sleutel van het Hannemahuis
Hugo ter Avest, directeur Hannemahuis, verwelkomt eerste bezoekers in het Rijksmuseum