10 april 2013 - 18:00

‘We hebben alle wereldpers gehad, maar dit is toch wel het meest ultieme wat je als museum kan bereiken.’ Vanmiddag is zakelijk directeur van het Rijksmuseum Erik van Ginkel meesterlijk verrast door Donald Duck Weekblad. Twee dagen voor de officiële opening van het compleet vernieuwde museum werd het allereerste exemplaar van de speciale museumeditie van Donald Duck overhandigd door hoofdredacteur Thom Roep en directeur Amsterdam Marketing Frans van der Avert.

Donald Duck Weekblad staat deze week helemaal in teken van een beroemd museum dat heropend wordt na een heel lange verbouwing. Precies… Het Duckstadmuseum! Met name De Duckwacht van Rembalm van Spaarne en Het Melkmuiltje van Vermeest zullen als publiekstrekkers fungeren. Maar de museumcollectie is behoorlijk uitgebreid. Niet alleen zijn de oude meesters opnieuw te bewonderen; er is ook plaats gemaakt voor moderne fratsen, zoals overdwars gepunnikte macramécreaties, geglazuurd glazuurwerk en de onlangs aangekochte, pas gestoomde sprookjesachtige Nieuwe-Kleren-van-de-Keizer.

Groot geheim onthuld

duck

Erik van Ginkel, zakelijk directeur Rijksmuseum: “Wij zijn heel trots op deze speciale museumeditie van Donald Duck. Het vrolijkste weekblad van Nederland en het museum van Nederland hebben veel gemeen. Met spannende verhalen proberen wij jong en oud te boeien. Maar niets gaat natuurlijk boven het zien van de echte Nachtwacht. Wij hopen dan ook dat Donald Duck iedereen op een idee brengt”.

Bovendien wordt in het weekblad een groot geheim onthuld om een eventueel later schandaal te vermijden: is De Duckwacht, die nog altijd de trots van het museum is en symbool staat voor het artistieke verleden van ons Vederland, wel ECHT? Of hangt er een kopie?

In Donald Duck Weekblad nr. 16 lees je het antwoord. Een meesterlijk nummer dat je niet mag missen. Vanaf 12 april overal te koop.