Nu het Rijksmuseum weer open is voor iedereen is het volgende doel om alle kinderen van Nederland de Nachtwacht te laten zien. Het Rijksmuseum en de BankGiro Loterij, de cultuurloterij, vieren de opening van het museum met een speciale actie die tot doel heeft alle kinderen van Nederland voor hun 12de jaar de Nachtwacht te laten zien. Hiervoor heeft de BankGiro Loterij het RijksmuseumLot in het leven geroepen. Iedereen die deelneemt aan de RijksmuseumLot actie steunt dit doel. De helft van de lotprijs (à € 11) wordt besteed aan gratis busvervoer voor scholen, zodat het voor elke school in Nederland mogelijk wordt het Rijksmuseum makkelijk te bereiken.

Wim Pijbes: Dit fantastische initiatief van de BankGiro Loterij helpt ons om onze droom te realiseren om alle kinderen van Nederland voor hun 12de jaar het geheel vernieuwde Rijksmuseum te laten zien.

Gratis busvervoer

Vervoer is vaak de grootste barrière voor scholen om te komen. Om deze reden is er voor gekozen de opbrengst van de loten te besteden aan gratis busvervoer. Het is de bedoeling dat de Rijksmuseumbus rijdt met ingang van het schooljaar 2013-14 en schoolklassen van hun school ophaalt en weer terugbrengt.

Rijksmuseum voor scholen

In het Rijksmuseum wordt het verhaal verteld van 800 jaar geschiedenis van Nederland van de Middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Tijdens hun bezoek aan het museum krijgen leerlingen een rondleiding en maken ze kennis met de mooiste schatten en de spannendste verhalen. De schoolprogramma’s die het Rijksmuseum aanbiedt sluiten aan bij de lesstof in het primair onderwijs.

Rijksmuseumlot

Wie meedoet met de RijksmuseumLot actie van de BankGiro Loterij maakt maandelijks kans op meer dan 300.000 prijzen en tot oktober ook op speciale Rijksmuseumprijzen. Bovendien ontvangt iedereen die instapt op de RijksmuseumLot actie, een gratis entreekaart.

Voor meer informatie: Rijksmuseumlot.nl

Alle kinderen naar de Nachtwacht