Hendrikje Crebolder (1970, Sumve - Tanzania) behaalde in 1995 haar meestertitel aan de Universiteit Leiden (civiel recht). Tussen 1992 en 1996 studeerde zij Engels recht aan de London School of Economics, internationaal recht aan de University of Cape Town en behaalde zij haar master’s degree (Ll.M) aan de University of London.

Van 1997 tot 2006 werkte zij als advocaat bij Baker McKenzie in Amsterdam, Kazachstan, Parijs en Madrid.

Hendrikje Crebolder kwam in 2006 als jurist en business developer in dienst bij het Rijksmuseum. In 2009 zette zij de afdeling Development op, die door middel van gerichte (inter)nationale relatiecultivering zorgt voor additionele inkomstenbronnen voor het Rijksmuseum.

Per 1 april 2017 trad Hendrikje Crebolder toe tot het Directieteam van het Rijksmuseum. Als directeur Development & Media is zij verantwoordelijk voor fondsenwerving, stakeholdersmanagement, communicatie, marketing en (online) publicaties.

Hendrikje Crebolder werd in 2013 ‘Sponsorpersoonlijkheid van het jaar’. Van 2011-2016 zat ze in de Raad van Toezicht van het Cultureel Jongeren Paspoort. Momenteel is zij lid van de Raad van Toezicht van Manifesta, voorzitter Stichting MuseumPlusBus en Lid bestuur van het Leids Universitair Fonds.

Nevenactiviteiten

  • Lid Raad van Toezicht (International Supervisory Board) Stichting Manifesta en Local Board Member Association Manifesta 13 Marseille
  • Voorzitter bestuur Stichting Museum Plus Bus
  • Lid algemeen bestuur Leids Universiteits Fonds (LUF)
  • Jurylid MMA (Magazine Media Associatie)
  • Lid algemeen bestuur Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij en q.q. lid Raad van Advies voor bestuur Stichting de Nationale DenkTank
  • Lid Membership Committee Soho House Amsterdam