Het Rijksmuseum beheert internationaal toonaangevende verzamelingen op het gebied van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen, als ook belangrijke collecties van Europese en Aziatische kunst. Het stelt zich ten doel deze verzamelingen optimaal te conserveren, te bestuderen, te verrijken en aan een zo breed mogelijk nationaal en internationaal publiek te presenteren.

De afdeling Rijksprentenkabinet van het Rijksmuseum zoekt een

Wetenschappelijk medewerker
*24 uur per week*
Voor de duur van een jaar

Functie-informatie

De komende jaren wordt in het Rijksprentenkabinet gewerkt aan de afronding van een reeds lang lopend project: de bestandscatalogi van de Nederlandse tekeningen uit de 17de eeuw. Ter ondersteuning van dit ambitieuze project zoekt het Rijksmuseum een wetenschappelijk medewerker.

De werkzaamheden betreffen het redigeren en actualiseren van reeds bestaande teksten, het maken van gedetailleerde objectbeschrijvingen, het doen van relevant objectgericht onderzoek (materiaal-technisch, herkomst, bibliografie) en het in overleg met de conservatoren schrijven van catalogusteksten.

Vereisten

 • Master kunstgeschiedenis met aantoonbare belangstelling voor en kennis.
  van de Nederlandse tekenkunst van de 17de eeuw. Kennis van 17de-eeuwse Nederlandse paleografie strekt tot aanbeveling.
 • Ervaring met museaal collectiebeheer en -presentatie.
 • Uitstekende schriftelijke vaardigheden.
 • Uitstekende kennis van de Nederlands en Engelse taal, basiskennis van Frans en Duits.

Profiel

 • Resultaatgericht;
 • Uiterst accuraat;
 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • Sterk in samenwerken;
 • Kunnen omgaan met het werken met deadlines.

Voorwaarden

Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.800,- en maximaal € 3.663,- bruto per maand (schaal 10) bij een volledige werkweek van 36 uur, exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. De Museum CAO is van toepassing.

Inlichtingen

Voor nadere inhoudelijke informatie over de functie kunt u contact opnemen met Jane Turner, Hoofd afdeling Rijksprentenkabinet, tel. 020-6747201. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Bart Schindeler, personeelsadviseur, tel. 020-6747324.

Sollicitaties

Uw sollicitatie bestaande uit brief en cv ontvangen wij graag per e-mail op vacatures@rijksmuseum.nl o.v.v. de functietitel, uiterlijk 1 september 2014.