Vacature: Projectmedewerker catalogisering thesauri

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. Een geheel vernieuwd Rijksmuseum heeft de deuren voor het publiek geopend en ontvangt meer dan 2.000.000 bezoekers per jaar met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

De afdeling Bureau Collecties zoekt per direct een

Projectmedewerker catalogisering thesauri (m/v)
*voor 36 uur per week voor een periode van 1 jaar*

Functie-informatie

Voor de ondersteuning van het project ‘Vertalen collectie informatie’ ten behoeve van de Rijksmuseum website zoekt de afdeling Bureau Collecties een catalogiseerder. De voornaamste doelstelling van dit project is het gestructureerd integreren van Engelse vertalingen voor de bestaande termen in de Rijksmuseum Thesaurus.
Om dit te kunnen realiseren dienen de huidige thesaurus termen bekeken en waar nodig gekoppeld te worden aan een aantal externe bronnen (zoals de AAT, Iconclass, ULAN enzovoorts). De bestaande termen moeten worden opgeschoond en voorzien van de Engelse vertalingen. Er zitten op dit moment 66.509 termen in de Thesaurus.
Het werk van de projectmedewerker catalogisering bestaat voornamelijk uit het systematisch controleren, verbeteren, aanpassen, koppelen en completeren van de thesaurustermen in het collectieregistratiesysteem Adlib. De termen zijn verdeeld over 11 domeinen, waaronder plaatsnamen, objectnamen, materialen en technieken.

De applicatiebeheerder Adlib is de directe leidinggevende van de projectmedewerker. De naaste collega’s zijn de overige leden van het projectteam: een informatiespecialist en de databeheerder van het Rijksmuseum. De werkzaamheden vinden plaats in Amsterdam.

Vereisten

  • Minimaal HBO-opleiding informatiemanagement;
  • Kennis van de vakgebieden Geschiedenis/ Kunstgeschiedenis;
  • Kennis van het collectieregistratiesysteem Adlib;
  • Ervaring in het werken met thesauri en invoeren/wijzigen van gegevens in thesauri;
  • Specifieke kennis en inzicht in gestructureerde bronnen voor objectdocumentatie: AAT,
    Iconclass, RKD databases, ULAN.

Profiel

  • In staat zijn zelfstandig te werken;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
  • Consequent, nauwkeurig en snel in het invoeren van gegevens.

Salaris

Het salaris bedraagt minimaal € 2.356,- en maximaal € 3.016 bruto per maand (schaal 8), bij een werkweek van 36 uur, exclusief 8% vakantietoelage en eindejaarsuitkering. Aanstelling geschiedt voor de duur van één jaar.

Inlichtingen/sollicitaties

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Lizzy Jongma, Databeheerder, 020-6747399. Voor vragen met betrekking tot de sollicitatieprocedure kunt u zich wenden tot Bart Schindeler, personeelsadviseur, telefoon 020-6747324. Sollicitaties kunnen gericht worden aan vacatures@rijksmuseum.nl o.v.v. de functietitel. De sluitingsdatum is 1 april 2014.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.