Vind je het van nature leuk om het mensen naar de zin te maken, ze een welkom gevoel te geven en ze te woord te staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. In 2013 is een geheel vernieuwd Rijksmuseum geopend voor het publiek met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud!

Naast het feit dat we erg trots zijn op het museum is een van onze ambities om het meest gastvrije museum te zijn in de wereld. Vind je het van nature leuk om het mensen naar de zin te maken, ze een welkom gevoel te geven en ze te woord te staan? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De afdeling Facilitair Bedrijf zoekt voor de Front office meerdere collega’s voor de functie

Publieksmedewerker (m/v)

voor verschillende contractvormen: 8, 16 of 24 uur per week

Functie-informatie

Als publieksmedewerker ben je hét visitekaartje van het Rijksmuseum, jij bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers. Concreet houdt de functie in: het welkom heten van bezoekers, het verkopen van toegangsbewijzen, het verstrekken van informatie aan bezoekers, het in bewaring nemen van kleding en persoonlijke eigendommen en het verkopen van winkelartikelen, zodanig dat er een goede en klantgerichte service wordt geboden aan de museumbezoekers. Het Rijksmuseum is 365 dagen geopend van 9:00-17:00 uur.

Werken in wisselende diensten door de week, in het weekend en op feestdagen moet derhalve geen bezwaar zijn. Daarnaast komen avonddiensten in verband met de vele evenementen vaak voor, bereidheid om te werken in de avonduren is daarom een vereiste.

Wensen

We zijn op zoek naar positief ingestelde en representatieve kandidaten uit groot Amsterdam die minimaal beschikken over HAVO/MBO werk en denkniveau. Je spreekt drie talen, waaronder Nederlands en Engels en je hebt bij minimaal 1 jaar ervaring in een publieksgerichte functie. Je houdt ervan om in een snelle omgeving te werken waar je telkens net even wat extra’s kunt bieden waardoor de bezoeker zich welkom voelt. Uiteraard zijn jouw contactuele vaardigheden zeer goed. Kennis van het museum en/ of commerciële ervaring is een pre, een fysiek goede conditie is essentieel.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €1.945,- (uurloon €12,47) en maximaal € 2.332,- (uurloon €14,95) bruto per maand op basis van 36 uur per week (schaal 4), exclusief 8 % vakantietoelage. Op de overige arbeidsvoorwaarden is de museum CAO van toepassing. Er zijn verschillende contracten te verdelen: 8-uren, 16 uur, of 24 uur gemiddeld per week. De start van het dienstverband is z.s.m.

Sollicitaties

Wij zien graag je sollicitatie tegemoet, reageren kan tot en met 16 juni. De selectiedag vindt plaats op donderdag 25 juni.

Een complete sollicitatie doe je uitsluitend via onze website, hier vind je het sollicitatieformulier en dien je je Cv met foto + motivatie te uploaden. Solliciteren via onze website doe je hier.

Wij zullen kandidaten uitnodigen voor onze selectiedagen middels mail. Indien je niet wordt uitgenodigd voor een selectiedag ontvang je uiterlijk zes weken na de sluitingsdatum een afwijzing.