Vacature: Profiler

Het Rijksmuseum is het museum van Nederland. De collectie telt 1,1 miljoen (kunst)objecten van en over Nederland vanaf de Middeleeuwen tot en met de 20ste eeuw. In 2013 opende een geheel vernieuwd Rijksmuseum zijn deuren voor het publiek. Sindsdien trekt het museum jaarlijks meer dan 2.500.000 bezoekers met een adembenemend gebouw, een verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.
Voor de beveiliging van het Rijksmuseum zoekt de afdeling Veiligheidszaken nieuwe collega’s voor de functie:

Profiler

36 uur per week

Functie

In deze functie bent u verantwoordelijk voor het onderkennen en analyseren van afwijkend gedrag van doelgroepen en het desgewenst nemen van gepaste maatregelen ter voorkoming van calamiteiten en incidenten.

Tot de werkzaamheden behoren onder meer het observeren en volgen van doelgroepen, het herkennen en beoordelen van veiligheidsrisico’s en het identificeren van verdachte indicatoren en koppelen aan bekende modus operandi binnen het pro actieve proces van informatie gestuurde veiligheid.

Daarnaast ook het vergaren van informatie en het nemen van preventieve maatregelen door het (non) verbaal communiceren met bezoekers die afwijkend gedrag vertonen en het daarmee onderkennen en voorkomen van risico’s voor de organisatie, de collectie en de bezoekers van het Rijksmuseum.

Uiteraard staat u als gastheer ook (potentiële) museumbezoekers te woord en verstrekt u informatie over het museum als bijdrage aan een optimale dienstverlening.

Vereisten zijn:

 • Minimaal een afgeronde MBO opleiding;
 • Aantoonbare ervaring met deze taken in semi openbare ruimten (bijv. bij de douane of de marechaussee op Schiphol);
 • Mondeling vaardig in de Engelse taal;
 • Fysiek goede conditie.

Een Profiler beschikt over de volgende competenties:

 • Sociaal vaardig;
 • Tactvol communiceren;
 • Samenwerken;
 • Zelfstandig in het nemen van besluiten;
 • Zelfvertrouwen;
 • Extravert;
 • Snel kunnen schakelen.

Voor deze functie wordt bij aanvang van de sollicitatie een persoonlijkheidstest afgenomen waarin deze competenties worden getoetst. Als u solliciteert dan geeft u daarvoor toestemming.

Arbeidsvoorwaarden

Het Rijksmuseum valt onder de museum CAO. Het salaris is afhankelijk van de opleiding en ervaring en loopt van € 2.138,- tot € 2.633,- bruto per maand (schaal 6) voor een fulltime dienstverband van 36 uur per week exclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering. Aanstelling geschiedt voor de duur van een jaar, waarna geëvalueerd zal worden voor verlenging.

Inlichtingen/solliciteren

Voor vragen m.b.t. de sollicitatieprocedure kunt u contact opnemen met Lieke Boers, Personeelsadviseur, telefoonnummer 020-674 7304, voor nadere inhoudelijke informatie kunt u contact opnemen met mevrouw T. Hogeboom, Adjunct-hoofd Veiligheidszaken via telefoonnummer 020 - 674 7422. Graag ontvangen wij uw sollicitatie uiterlijk 10 juli 2016 (Wij staan open voor kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt)

Een complete sollicitatie is: het ingevulde en verzonden sollicitatieformulier