Online Rijksmuseum voor families

Het museum is weer open, wel met wat nieuwe manieren van doen en laten. Minder mensen tegelijk in het museum en extra hygiëne bijvoorbeeld. En alle families krijgen een gratis familiegids voor hun bezoek. Voor iedereen die nog even geen bezoek aan het museum kan brengen is er online veel te beleven. Duik samen in de digitale collectie, ga zelf aan de slag met een mini-workshop of zak lekker onderuit met een magazine.

Zomervakantie

Zomervakantie

Deze zomer zijn er verschillende programma’s te doen in het museum. Voor iedereen die deze zomer niet kan komen zijn er ook leuke online activiteiten. Van mini workshops tot achterbank spelletjes. En zelfs een heerlijk zomers recept.

Online Sleutel Challenge

Online Sleutel Challenge

Hou jij van raadsels en geheimen? Zie jij geen aanwijzing over het hoofd? Dan zoeken we jou. Kijk goed naar de schilderijen in het online museum, scrol, zoek en zoom. Speel mee, vind de verborgen sleutels, ontdek het verborgen woord en maak kans op een coole prijs.

Ontdekken

Ontdekken

Kijk en doe-tips bij de online collectie, Beleef De Nachtwacht met tours voor kinderen (en ouders) en nog veel meer!

Maken

Maken

Haal de Rembrandt in jezelf naar boven en ga aan de slag met de tekentips of één van de mini-workshops. En hoe kleur jij De Nachtwacht?

Spelen

Spelen

Speel onder andere het Rijksmuseum Ganzenbord, Wie ben ik met portretten uit de collectie en zoek de verschillen met het stilleven van Adriaan van Utrecht.

Lezen

Lezen

Dompel je lekker onder in de Zwembandt van Rijn-special gemaakt samen met Donald Duck Weekblad of leer meer over Rembrandt met de Quest strips over het leven van de grote meester.

Haal het museum in huis

Haal het museum in huis

Voor de kleine kunstliefhebbers vind je in de shop de leukste puzzels, boeken en knuffels van Nijntje, speciale Rijksmuseum Playmobil en natuurlijk teken- en knutselspullen.