Voorlezen

De Voorleeshoek heeft vanuit het Grote Rijksmuseum Voorleesboek en het Grote Rembrandt Voorleesboek vier filmpjes gemaakt. Dus ga er lekker voor zitten en dompel je onder in de verhalen.

Zelf de boeken in huis halen? Bestel ze in de Rijksmuseumshop!

Verhaal 1: Koning Dunne Daan

In dit verhaal van Marion van de Coolwijk horen we over Koning Daan. Met zijn dunne knokige lichaam voelt hij zich niet bepaald een sterke heerser. Maar Sterre heeft een idee.

Verhaal 2: Twee toeristen in de Nacht

Dirk en Eppie zijn twee inbrekers. Eppie krijgt elk slot open, en Dirk is een echte kenner. Die weet precies wat waardevol is en wat niet. Op een avond besluiten ze in te breken bij de Amsterdamse Lakenhal… Een verhaal van Thijs Goverde.

Verhaal 3: Aan de rivier

Margje en Sjoerd Kuyper schreven het gedicht ‘Aan de rivier’. Een gedicht van Rembrandt over zijn vrouw Saskia. Over zijn herinneringen en hun favoriete plekje onder een boom aan de Amstel.

Verhaal 4: De Schelp van Titus

De vader van Roef komt met zijn armen vol bijzondere spullen thuis. Allemaal uit de verzameling van Rembrandt. En tussen die spullen zit een heel speciale schelp. Een verhaal van Jan Paul Schutten.

Alle educatieve projecten van het Rijksmuseum worden mogelijk gemaakt door hoofdbegunstiger Teekenschool Fonds 21, educatieve partner ThiemeMeulenhoff, Royal Talens, Eerde International Boarding School, Stichting Zabawas en via het Rijksmuseum Fonds: Bestuursfonds Hollandse Meesters, Biemond Nassiri Fonds, De Vink Family Fonds, Freek & Hella De Jonge Fonds, H&H Fonds, Henry M. Holterman Fonds, Piek-Den Hartog Fonds, Van Den Broek Foundation en anonieme schenkers.