Onderwijsstaking 30 en 31 januari

Tijdens de staking van de leraren in het basis en voortgezet onderwijs op 30 en 31 januari heeft het Rijksmuseum een extra programmering met gratis rondleidingen en activiteiten. Entree t/m 18 jaar is gratis net als de onderstaande activiteiten.

Programma

  • 10 en 12 uur - Familierondleiding Hoogtepunten
  • 11 uur - Help! De muziek is zoek
  • 10 tot 14 uur - Rembrandts Tekenles
  • 10 tot 12 uur - Jij en de Gouden Eeuw

Familierondleiding Hoogtepunten

Maak in deze familierondleiding kennis met de hoogtepunten van het Rijksmuseum.

Gewapend met potlood, papier, klei en een kanon, ga je op ontdekkingstocht. Ontmoet de mannen van de Nachtwacht en leer meer over de verre reizen van de VOC. Een verfrissende tour langs hoogtepunten uit de Nederlandse kunst en geschiedenis.

Deze rondleiding is specifiek bedoeld voor families met kinderen van 6 tot 12 jaar.

Volgeboekt


Familierondleiding Help! De muziek is zoek

Een vrolijke theatrale rondleiding voor families met kinderen van 4-7 jaar.

Er is paniek! Tijdens het schoonmaken zijn alle klepels uit de mega bijzondere sta klok verdwenen! Alle hulp is nodig om de klok weer op tijd te maken en de muziek te laten klinken voordat het hele uur daar is. Acteurs nemen je mee naar de 18de eeuw en laten jullie kennis maken met bijzondere verhalen en gekke versieringen.

Boek hier je tickets


Rembrandts Tekenles

2 Kom tekenen met Rembrandt. In de Picknickruimte kun je zelf aan de slag onder begeleiding van een kunstenaar-docent.

Ga een schelp natekenen, teken een landschap uit je hoofd, schets in 1 minuut een dier, en heb je wel eens goed naar je handen gekeken? Leer net als Rembrandt goed tekenen door te kijken en te doen.

Tussen 10-14 uur doorlopend in de Picknick ruimte. Reserveren is niet nodig voor Rembrandts Tekenles.


Jij & de Gouden Eeuw

In de Teekenschool bevindt zich een theater met geheime kamers… Daar beleef je met al je zintuigen de verhalen van onze voorvaderen uit de Gouden Eeuw.

Ga op expeditie naar het ijskoude Nova Zembla, ontsnap in de boekenkist van Hugo de Groot of kruip in het hoofd van Rembrandt. In dit programma krijgen zowel de volwassenen als de kinderen een historische ervaring om nooit te vergeten.

Dit is een programma voor families met kinderen vanaf 6 jaar.

Volgeboekt