Zit jij in je laatste jaar van de middelbare school (VMBO, HAVO of VWO)? Stuur dan jouw profielwerkstuk op en maak kans op €1500 en een traineeship! Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft, onderwerpen met een link naar het Rijksmuseum zijn er genoeg.

Inzenden

Inzenden

Je kunt je profielwerkstuk vanaf december 2020 weer via deze pagina inzenden. De uiteindelijk deadline voor inzenden is 1 februari 2021.

Heb je in de tussentijd nog vragen, mail dan gerust naar onderwijs@rijksmuseum.nl. Docenten kunnen zich hier inschrijven voor de onderwijs nieuwsbrief.

1 min 6

Inspiratie nodig voor je profielwerkstuk?

Het bedenken van een goed onderwerp voor je profielwerkstuk kan soms best lastig zijn. Het Rijksmuseum en de NTR denken graag met je mee en willen je op verschillende manieren inspireren.

  • Podcast met finalisten Junior Fellowship
    Beluister de speciale 4-delige podcastserie van In het Rijks waarin finalisten van het Junior Fellowship in gesprek gaan met conservatoren van het Rijksmuseum en ontdek waar zij hun profielwerkstuk over maakten.

  • Q&A over profielwerkstukken
    Gehost door Scholieren.com. Winnaar van het Junior Fellowship 2019 Izzy Vogel was hierbij aanwezig. Wil je meer tips en inspiratie, check dan ook deze blog op Scholieren.com!

  • Online masterclass
    In de online masterclasses delen experts hun kennis en tips, zodat jij tot hét onderwerp van je pws kunt komen. De masterclasses vind je onderaan deze pagina.

Maar meest belangrijk; wat kun je winnen?

Er zijn drie categorieën: vmbo, havo en vwo. Per categorie kiest een jury met experts van het Rijksmuseum een top-3. In totaal gaan er 9 werkstukken naar de finale. De leerlingen die deze werkstukken hebben gemaakt, krijgen een vijfdaags traineeship aangeboden. Dit betekent vijf dagen achter de schermen werken aan een opdracht van het Rijksmuseum.

Uiteindelijk wordt er in elke categorie door een externe jury één winnend werkstuk gekozen. De leerlingen die de drie beste werkstukken hebben gemaakt, winnen een studiebeurs van € 1500 per persoon!

Omroep NTR is partner

Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en talentvolle leerlingen belonen.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds.

5:25 min.