Zit jij in je laatste jaar van het vmbo, de havo of het vwo? Stuur dan jouw profielwerkstuk op en maak kans op €1500 en een traineeship bij het Rijksmuseum! Insturen kan tot 1 maart 2023.

Dit jaar dagen we leerlingen uit om out-of-the-box te denken. Naast schriftelijke werkstukken zijn ook andere vormen welkom. Denk bijvoorbeeld aan een creatief kunstwerk, een eigen kookboek of menukaart, een documentaire of een andere vorm van video (Tiktok filmpjes bijvoorbeeld). Bekijk in het filmpje de werkstukken van de genomineerden van vorig jaar, die gingen je voor met een bijzonder werkstuk.

01:00 min.

Inspiratie tips

Het bedenken van een goed onderwerp voor je profielwerkstuk kan best lastig zijn. Het Rijksmuseum en de NTR denken graag met je mee en willen je op verschillende manieren inspireren.

Het VMBO

We ontvangen graag zoveel mogelijk vmbo-werkstukken. Zit jij op het vmbo of geef je les op een vmbo-school, dan delen we graag wat extra tips met je.

Op deze pagina hebben we alle tips voor het vmbo verzameld.

Omroep NTR is partner

Om het Rijksmuseum Junior Fellowship tot een succes te maken werkt het Rijksmuseum samen met de NTR. Omroep NTR wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs en talentvolle leerlingen belonen.

Het Rijksmuseum Junior Fellowship wordt mogelijk gemaakt door Stichting Saphir / Rijksmuseum Fonds.