Rondleiding Pauperparadijs in het Rijksmuseum

Deze zomer speelt er in Carré Het Pauperparadijs, theaterspektakel over arm en rijk naar de bestseller van Suzanna Jansen, een verhaal over de weeskinderen en paupers die in de 19de eeuw vanuit de steden naar Drenthe werden gebracht voor heropvoeding.

Het Rijksmuseum toont deze zomer het portret van de idealist die deze Maatschappij van Weldadigheid 200 jaar geleden oprichtte: Johannes van den Bosch.

beeld Johannes van den Bosch (1780-1844), Gouverneur-generaal van Nederlands-Indië, minister van koloniën, Cornelis Kruseman, 1829Een prachtige aanleiding voor het Rijksmuseum om tijdens de zomer een rondleiding aan te bieden over deze verborgen kant van de Nederlandse geschiedenis. Wie waren eigenlijk die paupers, de dienstmeiden en loopjongens die zichzelf nauwelijks konden bedruipen? Het Rijksmuseum toont ook hun geschiedenis, voor wie goed kijkt.
Tijdens deze exclusieve rondleidingen vertelt schrijfster Suzanna Jansen samen met een rondleider van het Rijksmuseum hun verhaal.

De instaprondleidingen worden samen gegeven door Suzanna Jansen en een rondleider van het Rijksmuseum.
De groepsrondleidingen worden gegeven door een rondleider van het Rijksmuseum, waar mogelijk samen met Suzanna Jansen.

Volwassenen vanaf 16 jaar

Instaprondleiding:
Van 10 juli t/m 3 augustus 2018, elke dinsdag en vrijdag, 15-16 uur

Met eigen groep:
Van 10 juli t/m 3 augustus 2018, dagelijks behalve dinsdag en vrijdag, tussen 9.30-15.30 uur

NB Groepsrondleidingen dienen tenminste twee weken voor aanvang te worden geboekt.

Waar

De rondleiding start bij de Informatiebalie in het museum. U kunt zich voor aanvang van de rondleiding daar melden.

Instaprondleiding: € 5 pp (excl. toegang museum)

Groepsrondleiding: € 75 per 15 personen (excl. toegang museum)

Combinatieticket voor de voorstelling en toegang tot het Rijksmuseum, te boeken op alle dinsdagen en vrijdagen.