Rondleiding Maelwael

Het Rijksmuseum eert dit najaar een van de grondleggers van de Nederlandse schilderkunst: Johan Maelwael.

maelwael La Grande Pietà ronde, Johan Maelwael. (Nijmegen, c. 1370 - Dijon, 1415), c. 1400. © 2009 Musée du Louvre / Erich Lessing‘Maelwael’ betekent ‘schildert goed’, en hoe goed past die naam bij deze schilder: Johan Maelwael. Hij werkte rond 1400, en is de vroegst bekende Nederlandse schilder die ook buiten de landsgrenzen furore maakte. Zo was hij zeer geliefd aan het Bourgondische hof. Het is dan ook hoog tijd om nader kennis te maken met deze relatief onbekende Nederlandse schilder.

Ga mee met een van onze rondleiders, en u wordt ondergedompeld in de wereld van de late middeleeuwen. U ziet de grote ronde Pietà, een aangrijpend en persoonlijk beeld van Christus’ lijden, miniaturen van Maelwaels neven, de gebroeders Van Limburg. En u ziet voorwerpen (edelsmeedwerk, beelden, schilderijen, handschriften) die de wereld van Maelwael tot leven brengen en aantonen hoe groot zijn invloed was.

Deze rondleiding werpt licht op de periode rond 1400 en het leven en werk van deze bijzondere Nijmeegse kunstenaar. Voorafgaand of aansluitend kunt u binnenlopen in de Picknickruimte: bij de verfdemonstratie kunt u zien met welke materialen en technieken een middeleeuwse schilder werkte.

Voor wie

Volwassenen vanaf 16 jaar

Wanneer

8 oktober 2017 t/m 7 januari 2018

Instaprondleiding:

Elke zondag 13–14 uur

Boek de instaprondleiding

Met eigen groep:

Dagelijks: 9.30-10.30 / 14.30-15.30

Boek de groepsrondleiding

NB: Groepsrondleidingen dienen tenminste twee weken voor aanvang te worden geboekt

Waar

U kunt zich melden bij de informatiebalie in het museum

Prijs

€ 5 per persoon (exclusief toegang)