20 augustus 2012 - 12:00

Als eerste voorwerp wordt de FK 23 Bantam het Rijksmuseum binnengebracht. Met dit icoon van design en luchtvaart uit 1917 is de verhuizing van de collectie en de herinrichting van het Rijksmuseum definitief begonnen.

Inrichting Rijksmuseum

Als eerste voorwerp wordt maandag 20 augustus de FK 23 Bantam het Rijksmuseum binnengebracht. Met dit icoon van design en luchtvaart uit 1917, verworven met steun van de familie M.B.T. de Groot, is de verhuizing van de collectie en de herinrichting van het Rijksmuseum definitief begonnen. In de komende maanden keren vanuit de verschillende depots ca. 8.000 objecten van kunst en geschiedenis terug naar het hoofdgebouw van het Rijksmuseum. De verbouwing daarvan werd 16 juli jl. afgesloten met de sleuteloverdracht door de Rijksgebouwendienst. In maart 2013 wordt de enorme verhuizingsoperatie afgesloten met de terugkeer van de Nachtwacht. In april 2013 opent het Rijksmuseum zijn deuren weer voor het publiek.begonnen.

Bekijk de foto's op onze Facebookpagina